Besök:)

Min mamma var ju o hälsade på en snabbis i helgen. På lördagen efter konserten i Globen åkte vi hem till mig o lämnade hennes grejer. Sen gick vi till Greken och käkade. Det var skitgott som alltid! Efter det så gick vi hem igen o kollade på tv o pratade till vi gick o la oss. På söndag morgon kring 08 käkade vi frulle o sen var det redan dax att ta oss till Globen igen för hon skulle åka med körbussen tillbaka till Pite igen kl 10. Det var riktigt roligt att hon kom o hälsade på, nästa gång får det bli lite längre tid och att kanske farsan kan följa med.


Min gulliga mamma:)

I morgon kommer Jörgens mamma och Janne hit. Både hon och Jörgen fyller ju år på lördag så det ska bli kul.

Sen kommer ju lillsyrran o Jocke hit kring den 12 december o hälsar på. Det är roligt när det kommer folk hit även den här årstiden:)

Nu ska jag fortsätta kolla på handbollen, Sverige- Polen, EM-kval. Å inte har jag hittat pappret från ume universitet heller. Jag ger upp!

Varför har jag inte bättre koll på mina papper?!

Snön är borta. Igår var det säkert 1 decimeter på balkongen. Tur att jag inte köpte en liten spade som jag tänkte igår. Jörgen är borta med jobbet tills imorgon, de är o åker färja igen så jag har läggan för mig själv. Synd bara att Mini är i löpen nu och då är hon så himla jobbig.
Men jag kunde inte motstå att göra henne lite julfin av tygrester som blev över:)




Vill man va fin får man lida pin, vet du väl Mini:)

Idag har jag iaf gjort klart den där grejen som farsan ska få. Postade den idag så förhoppningsvis får han den imorgon, skrev ingen avsändare men han lär nog räkna ut vem den är ifrån ändå när han ser innehållet:)

Jag blev faktiskt riktigt nöjd. Fick bråka som fan med symaskinen...

Just nu sitter jag ju framför datorn men annars så håller jag på att bli galen för jag kan inte hitta mina betyg från bildlärarutbildningen. Blir tokig, måste ha det pappret för imorrn ska jag ju träffa min handläggare på AMS. Jag fattar inte vars det har tagit vägen. Ja ja, nu måste jag vända upp och ner på lägenheten. Höres!

Utställning?

Sådär, då har jag varit och tagit blodprov, fyra rör. Det gick bra. De börjar känna igen mig nu på det där stället:) När jag ändå var i vårat lilla centrum passade jag på att köpa lite smågrejer jag behövde. Jag ska tillverka en grej till farsan, återkommer om det framöver:)

Sen tog jag mod till mig och gick till biblioteket och frågade vilka som fick lov att ställa ut sina tavlor där. Hon som jobbade visste inte så mycket om det, så hon tog mitt namn och telefonnummer och skulle vidarebefordra det till den person som har hand om det där. Spännande. Det brukar ju vara långa köer på att ställa ut, men vi får se...hoppas de inte har alltför höga krav...
Om jag nu skulle få chansen att ställa ut där, skulle jag våga och har jag material? Jag har haft en riktig separatutställning i hela mitt liv och då var jag runt 20 och ställde ut på Piteå museum. Då var det lera, keramik som gällde och jag känner att jag behärskar det bättre än måleriet. Utställningen gick bra och jag fick förfrågan om att sälja, men jag hade så svårt för att skiljas från mina lergrejer då så jag sålde aldrig något.  Huvva!

Tråkdag

Idag kanske jag ska gå och ta blodprov inför läkarbesöket den andra december. Hoppas att allt ser bra ut.

Idag blir en sån där måstegöratråkigasakerdag. Blodprov, kolla jobb på AMS, leta upp alla mina papper som jag ska ha med mig till mötet på ams på fredag, fylla i nya uppgifter på mitt konto på AMS osv. Ser verkligen fram emot denna dag:)

Ps. Det är jävligt tråkigt att de har dragit in reprisen på Days på förmiddagen:(

Rapport från Globen, del 2

Ja ja, vi satt som sagt ganska högt uppe och såg kören o allt det andra på ganska långt håll. De var ju 3000 i kören och jag hade missat att fråga morsan vars deras kör skulle sitta. Omöjligt att hitta henne.



Som att hitta en nål i en höstack...

Efter konserten när vi hämtade upp mamma på hotellet så fick vi veta att vi hade suttit på samma sida av Globen, alltså ganska nära. Jävligt typiskt va?!

I alla fall så kunde man även titta på en storbildstv och det var ju tur, för då fick Jörgen sin närbild på Kjell Lönnå:)


Vi kände oss gode malplacerade där och hade nerräkning för varje sång. Efter 20 låtar var det äntligen paus och man kunde sträcka på benen. Som tur var fanns det lediga platser lite längre upp så vi tog dem istället och hade en hel rad för oss själva. Jäkligt skönt att slippa trängas. Efter pausen sa Kjell Lönnå att de var tvungna att ta om en låt för den hade inte blivit nå bra. Då spratt Jörgen upp i ett stort leende och sa "ooh, jag får en låt extra". Ha ha. I själva verket slutade det med att han fick TRE extra:)

Så här såg ungefär 95% av publiken ut. Fräcka tantfrillor och kala hjässor:)


Rapport från Globen, del 1

Ha ha ha, ja jäklar:) Vi kom nästan sist av alla till Globen och vi hade naturligtvis plats i mitten av raden så de andra var tvungna att resa sig upp då vi kom. Det var en tant där som höll i mig för hon var rädd att jag skulle ramla. Det var gode högt upp o trångt, jag fick nästan svindel. Tycker inte om höga höjder och att sitta inklämd, men jag vande mig till slut.
På våra säten fanns det ett häfte med alla julsånger de skulle sjunga, ca 40 stycken. Jörgen höll på att dö när han såg listan och sa att han "aldrig skulle förlåta mig för detta":) Jag är eeeevil:)

Vi fick ett skrattanfall innan konserten (Sånger för livet) började, för Kjell Lönnå värmde upp publiken genom att sjunga "Goder afton i denna sal" och så skulle publiken sjunga likadant. Ha ha. "Sjung då Jörgen", sa jag.
Det var ju TVinspelning också så det kommer två program à 1 timme som ska sändas två söndagskvällar innan jul så det får ni inte missa;)


Hej å hå...


Onda ögat;)




Nu är vintern här:) eller "hänne" som J skulle säga;)

Det har snöat här i Stockholm hela helgen och nu ser det ut att vara riktig vinter. Hoppas att den håller i sig ett tag iaf, snön brukar ju smälta bort ganska snabbt här annars. Förra året hade vi ju ingen snö.


Gulliga tassavtryck av katterna:)


Härligt med snöööööö.....på våran lilla balkong.

Då var det dax då

Snart ska vi iväg till Globen o se morsan o de uppträda. Inte så att jag direkt längtar efter körsång o sånt, men det ska bli roligt att se mamma:) Jag tror att hon hållt på med körsång i kanske 20 år och jag har inte sett henne uppträda en enda gång. Dåligt av mig. Nu tar jag igen det med råge! Kram på er!

E20 hit o E33 dit...

Jag har ett tag försökt köpa mat som inte innehåller glutamat (smakförstärkare) och det är inte det lättaste, man blir lurad hela tiden. Det är svårt att veta vad alla förkortningar o sånt betyder men nu såg jag en tidningsartikel om detta så den vill jag tipsa om. glutamat
Det är helt sjukt vad vi stoppar i oss!

Tvättdag

Idag har jag tvättat sju!! maskiner. Vi hade nästan inga kläder kvar att använda så nu vare dax:) Tänkte omorganisera i klädkammaren och ta bort de kläder jag aldrig använder, så det blir bättre plats för allt nytt som jag vill ha.

Imorgon kommer min ömma moder till Stockholm:) Får se om jag hinner se henne då eller om det blir på lördag. Kanske skulle jag ta o ringa o höra vilken tid de kommer. Ska bli kul iaf, det var ju ca 3 månader sen vi sågs. Ska ju som sagt till Globen o se hennes kör o 3000 andra och Jörgens mentor Kjell Lönnå. Kanske jag ska göra ett plakat till Jörgen som han kan hålla upp i publiken, det är ju TVinspelning. Då kanske han kommer med i TV och får sina femton minuter!

Jobbigt

Oj vad det var jobbigt att det var sista dagen på jobbet idag. Jag hade inte tid att tänka på det under dagen då jag jobbade för då var det fullt upp som vanligt. Vi stängde kl 16 idag (pga personalmöte) och när alla barnen började gå hem och jag fick kramar och så, då blev det jobbigt. Jävlar vad jag kommer att sakna alla "skitungar" och dessa kollegor: Ulla, Stefan. Håkan, Bibbi, Maggan, Vivi, Cora, Johan, Åsa, Thomas! Med andra ord, fritidspersonalen, som gör ett helt otroligt jobb under de förutsättningar de har. Jag trodde inte att jag skulle tycka att det var såhär jobbigt, men men...

Det kommer att kännas konstigt att inte kliva upp imorgon och gå till jobbet:(


I´m in Heaven

Oh my god! Jag älskar kungens kurva!! De har hållt på att bygga en ny galleria där och jag har undrat skitlänge vad det skulle bli av det hela. Fan vad överraskad jag blev idag! HELA JÄVLA GALLERIAN innehåller inredningsbutiker! Jag blev så jäkla lycklig då jag gick in där för första gången idag:) Fatta vad roliga prylar det finns där. Jag behöver inte köpa något för att ha kul utan det är minst lika roligt att bara gå omkring där och titta på allt.
Hi hi! I just love it!

Vi besiktade bilen idag oxå, den gick igenom:)

Katterna jag fick


Sunes största kärlekar

Jamen shit!!!
På Onsdag är det som sagt min sista dag på jobbet o då tänkte jag bjuda kidsen i tvåan på glass. Jag köpte även en bok till dem idag, "Sunes största kärlekar" och det står att den är för barn mellan 6-9 år. Det måste fan stå fel för när jag läste lite i den för att se om den verkligen är OK så börjar jag undra om den inte är för de som går i 6an till 9an...ha ha. Sören Olsson och Anders Jacobsson (författarna) är ju som de är så det var därför jag kontrolläste lite.
Såhär står det bla i boken:

Dessutom har Rudolf problem med snopperiet. Om han blir för kall så gör det ont i ett ställe som heter prostatan. Det kallas att man får prostataanfall. Får han ont i prostatan gör det ont i hela pungen och ryggen och låren och överallt. Pappa säger att det känns som om en liten gubbe sitter under pungen och klämmer på kulorna med en tång. Så ont gör det. När prostataanfallet kommer måste pappa sätta sig i den varma bubbelpoolen eller ställa sig i bastun för att värma upp hela snopperiavdelningen. Men om nu Karin och Anna ligger och latar sig i det varma, sköna solariet så kan han ju inte bara lämna sina tre barn, varav två inte kan simma, och panikspringa in i bastun för att vifta med sin penis i den heta luften.
Nej, då får pappa Rudolf stå kvar med den där elaka lilla gubben under pungen som vrider mer och mer. Till slut är kulorna vridna så många varv att när tången lossnar på greppet så flyger Rudolf upp ur vattnet med pungkulorna som två jättesnabba helikopterblad. Och det ser inte vackert ut.

Osv osv...ha ha ha.
Jag skulle nog inte ha några problem med att läsa upp detta för klassen men jag kan tänka mig att deras klassföreståndare 55+ har vissa svårigheter med det.
Vad vet jag, vad tycker ni? Ska jag ge dem boken iallafall? Kanske påpeka för läraren att hon kanske ska läsa igenom boken innan så hon kan välja om hon vill läsa hela, eller utesluta vissa delar?


Ja se det snöar...ja se det snöar..

Idag SNÖADE det! Synd bara att det smälter bort direkt, men det var skönt att se när den föll.
Jag har handlat lite julklappar idag, så nu är Thea nästan klar iaf. Såhär tidigt ute har jag nog aldrig varit. Risken med att börja så tidigt är att det inte är omöjligt att jag handlar för mer än vad jag tänkt eftersom det är så roligt att ge bort saker. Jag älskar att slå in paketen också, ska köpa nya fina omslagspapper o krusiduller o sånt:) Förra året hjälpte Jugge mig att slå in men han somnade på golvet i vardagsrummet med en rulle i handen...ha ha. Det är faktiskt sant. Jag tog såklart kort på honom men så taskig tänker inte ens jag vara att lägga ut det här.

Håller på att tona håret nu, det är drygt men skönt när det är gjort:)

Som en gammal kärring

Idag fyller min älskade storasyrra 35 år. Känns tråkigt att inte kunna hälsa på henne eftersom det är så jävla långt hem (90 fucking mil). Men hon fick iaf kortet jag skickade åsså ska hon få presentkort på Parelle i Pite som morsan ska ge henne imorrn.
Med rubriken menar jag inte att Petra är som en gammal kärring, utan jag menar migsjälv:/ Jag har så många biverkningar av alla mediciner jag käkar men den värsta är nog att det satt sig i lederna och musklerna. På morgonen har jag skitsvårt att gå och haltar omkring som en gammal KÄRRING. Idag fick jag veta av min kära syster att det kan hända att jag har brist på B12 vitamin, så det ska jag kolla upp. 
Jag kan som det är nu knappt gå upp för en trappa utan att flåsa o känna av lederna, nog för att jag ÄR otränad men inte såhär.


 

Äntligen fredag!

Nu har jag varit hemma i en halv timme, slutade tidigt idag:) Det var en helt ok dag på jobbet, förutom "vissa inslag av en viss person". Men jaja, nu är det HELG och vi har inte planerat nåt speciellt så vi får se vad som händer.

Jag jobbar ju bara tre dagar till och idag kom en tjej i tvåan med en present till mig. Det var två katter i porslin. Jag ska försöka lägga in en bild på dem senare:)
Hon hade skrivit såhär på en lapp: Till Malin. Tack för alt som du jort för mig och visat och lärt mig. God jul och got nyt år.

Fan, det är så man blir rörd...


Inget mattesnille

I morse när jag kom till jobbet blev jag tillfrågad/beordrad att ha femmorna eftersom deras lärare inte hade kommit ännu och man visste inte när hon skulle komma heller. Ja ja, stökig klass men jag känner de flesta så det gick hyfsat. Det var bara en grej som var lite pinsam. De höll på med matte och en av eleverna ville ha hjälp med en uppgift.
Den löd ungefär såhär: Om avståndet mellan hemmet och skolan är 12 km, hur ser det ut på en karta i skala 1:300 000?

Herregud va länge sen man höll på med sånt. När jag höll på som bäst att klura ut detta, kom tack och lov deras lärare och då fick hon ta över:) Orkar inte ens räkna ut det nu då jag är hemma. Nån som läser detta som ids?

Min hjärna är helt grötig efter jobbet, jag får skylla på det:)

Kjell Lönnå

Tjoho, gu va jag är pigg!! Nä, skämta. Jag är dötrött efter en dryg arbetsdag.

I helgen, på lördag, lagade min favoritEmelie mat:) De hade fått läxa att göra det och då fick vi komma dit oxå o äta. Hon går i 5an och är redan jätteduktig på att laga mat. Det blev fläskfilé och klyftpotatis o morötter i ugn. Sallad till det, jättegott! Tack!
Resten av kvällen var skitrolig som alltid när man hälsar på hos Bollings:)

Ja ja, det var iaf skönt att komma hem idag från jobbet för Jugge hade redan hunnit städa upp lite och slängt in pizza i ugnen.
Jugge skrev förresten på ett kontrakt i lördags där det stod att jag får skriva vad jag vill om honom på bloggen, så vi väntar alla med spänning på att han ska göra nåt galet:) Men hittills har han skött sig bra. Jag vet att det är några på hans jobb som läser min blogg och därför ska jag försöka tillgodose dem med lite skvaller då o då;) He he...

Min ömma moder ska sjunga med sin kör och 3000 andra i Globen den 22 november, Sånger för livet. Så igår bokade jag biljett till detta evenemang som Jörgen riktigt lääängtar till. Han har ALLTID velat se Kjell Lönnå som är körledare så nu ska han få sin dröm uppfylld.
Ja herregud, vad gör man inte för att stötta sin mor i hennes "karriär":)

Mina målningar

Funderar på om jag ska måla ikväll. Ids jag börja dra fram alla grejer igen? Vet ju att då lär lägenheten se ut som en bomb ett tag framöver eftersom jag när jag väl kommer igång måste ha allt framme...hela tiden. Jag är en sån där som duttar lite då o då och då blir det bökigt att plocka undan, ta fram, plocka undan, ta fram osv...ja ni fattar. Längtar tills vi flyttar till något större (när nu det blir) för då är en ateljé det första jag ska fixa i ordning.
De tre tavlorna är ju inte klara än, borde nog...får se...här kommer iaf en liten dokumentation av hur målningarna har växt fram. Har lååångt kvar...

Första grundningen.


En bit på väg...

Åtskilliga timmars arbete senare...


Ännu senare...


Senare...


Vill jag verkligen måla blommor?


Såhär ser de ut idag. Som sagt...mkt kvar...suck:)


Jag sitter och funderar på om jag ska måla över allt och börja om från början. Är inte riktigt nöjd med kompositionen.
Iaf så ska jag ändra på en del, tror jag. Får se vad som händer när jag sätter igång. Tjoho! Höres!


Tired

Har inte orkat skriva så mycket i veckan. Jobbet suger musten ur mig, eller vad sägs om att jag slocknade 20.15 igår kväll utan att släcka lampan, nerbäddad i morgonrocken och med en bok under hakan. Vaknade mitt i natten för att det var så varmt, gick upp, borstade tänderna och kunde somna om igen typ direkt. Då är man trött:)

Nu är det dock helg, sitter framför datorn och kollar på Idol samtidigt. De ska sjunga rocklåtar idag, får se om jag törs kolla hela tiden. Peter Jihde tål jag bara inte, den klämkäcka jäkeln.

Jugge är på nå grejs med jobbet ikväll, så jag har en lugn hemmakväll alldeles för mig själv. Jag påminde honom om att vi ska till Lena o Patrik imorrn, så han behöver ju inte "supa skallen" av sig ikväll. Då sa han: Du o Lena måste ha gaddat ihop er för hon sa samma sak tidigare idag.
Jag säger bara: Go Lena!


Bokcirkel

Nä nu blir jag förvånad:) Jörgen sa precis: Kan inte du oxå läsa den här boken så vi kan diskutera?

Så nu ska vi starta bokcirkel. Då får han välja första boken eftersom han redan läser på en.
Fast nu försöker han gardera sig genom att säga att jag bara skulle läsa en liten text i boken. Ha ha.
Jag tror jag garvar ihjäl mig. Jag har aldrig sett honom läsa en bok förr, eller jo...han brukar läsa några meningar...sen somnar han:)
Kanske ska jag tillägga att boken han läser handlar om Malawiciklider, och i den är det mest bilder. 

Kärringjävel

Jaha, då har man jobbat en halv vecka och redan skällt ut en kärring på jobbet.
Jag tänker att jag har då inget att förlora på att bli ovän med henne eftersom jag bara behöver se henne i två veckor till. Hon, Åse, är inte från denna jord. Jag vet inte hur hon tänker, om hon gör det över huvud taget.
Jag har gått o stört mig på smågrejer (och stora) som hon gjort i veckan, men idag kunde jag inte låta bli att säga något.
Ska försöka sammanfatta hela historien så kort jag kan:
Hon är bildlärare (nyanställd) på förmiddagen och på eftermiddagen är det tänkt att hon ska arbeta med oss på fritis. Hon deltar inte i de gemensamma samlingarna med barnen, hon sitter vid sin dator i tid o otid, hon välkomnar inte barnen då de kommer och prickar av dem i pärmen, hon hjälper inte till att se till att barnen städar efter sig, löser helst inga konflikter som uppstår mellan barnen, hon tar endast några barn (ca 8-10st) och arbetar med dem i pysselrummet=resten av oss personalen får ta hand om övriga vilket betyder ca 55-60 barn. Med mera med mera!!! Det som fick bägaren att rinna över för mig idag var att medan resten av personalen slet som djur med städning, föräldrakontakt o allt som hör till, då satt hon på sitt arsle och drack kaffe! Vi hade 10 minuter på oss tills vi skulle gå ner till den andra avdelningen med barnen och då sitter hon där o dricker kaffe i godan ro. Jag sa först ganska snällt att det vore bra om hon också kunde hjälpa till. Då svarade hon att hon inte tänkte göra något annat förrän hon fick sin kaffepaus, för hon hade inte haft nån idag. Då sa jag att vem har haft det o bla bla. Hon sa nått om att det inte var konstigt att min mage blir dålig som jag håller på o stressar...Då brast det fan för mig och jag skällde ut henne. Kändes jävligt bra ska jag säga:)

Pitebor i Sthlm

Japp, då har man jobbat idag då alltså:) Det var kul att komma tillbaka, men tråkigt att höra hur det var på jobbet. Det var inge vidare:/ Men alla där kämpar på och jag hoppas att det blir bättre i framtiden.

Träffade en tjej jag gått parallellklass med i pite (på grundskolan, samt spelat fotboll med) idag, det var kul:) Jag tror att det var säkert tio år sedan vi sågs men vi kände igen varann ändå. Det visade sig att hon bara bor en station från mig. Det roliga är att jag träffade hennes pojkvän för två somrar sedan på Lasse i Parken, och då sa han att hans flickvän var från Pite o hette Anna. I vanliga fall brukar man inte känna igen alla pitebor man hör talas om som bor här men då var det ett undantag. Cirkeln blev sluten idag:) Fick även höra att en annan klasskompis bor här oxå.

Fjärilshuset

Sitter framför datorn och lyssnar på Maiden, Hallowed Be Thy Name o då tänker jag alltid på Eva o när vi var o såg dem på Stadion. Grymt var det. Det enda som kan mäta sig med det var när jag o lillsyrran var o såg Dolores O´Riordan:)

Idag har jag o Juggs varit på Fjärilshuset i Hagaparken. Det var jättefina o stora fjärilar.
Ha ha, alla som känner jugge vet att han alltid råkar ut för saker var han än är och såklart hände det en grej även där. Det var en fjäril som hade råkat hamna i en damm med en massa fiskar (stora firrar och de försökte äta upp den) och då tyckte vi synd om den och försökte fiska upp den med handen. Jag tappade den på första försöket o då provade jugge och....ha ha....(det händer bara honom)....en stor jäkla fisk bet honom i handen o satt fast så han blev tvungen att skaka av sig den:) H a ha *asgarv*. Det syntes små märken i fingret av tänderna, så hårt satt den fast. Stackarn. Ja ja, jag fick upp fjärilen iaf så det slutade lyckligt.

RSS 2.0