Blåmesunge

Blåmesungarna har ju flugit ur bona nu för ett tag sen. I förrgår kom en tilltufsad liten en till fågelautomaten, den var trött o hungrig, såg lite sjuk ut ryckte med huvudet lite. Jag gick närmare och till slut kunde jag ta i den om jag ville. Ena ögat kan den inte öppna, stackarn. Den orkade inte öppna solrosfröna så jag hjälpte den lite. Sen när den skulle dricka ur vårat provisoriska fågelbad, Hoppade Mini på den, kom från ingenstans. Jag hann rädda fågeln iaf.
Nu har katterna låtit den vara ifred (hittills). Igår klarade den av att öppna fågelfröna själv. Nu sitter "Lilla Gubben" nedanför fågelautomaten o äter frön som ramlat ner.

Tyvärr tror jag inte att den kommer att överleva. Naturen är grym ibland, men jag hoppas att den med hjälp av fågelfröna kanske repar sig. Vill verkligen hjälpa den, men...

Ute regnar det, har ändå hunnit med att gå en vända med trimmern innan regnet. Varför ska dessa maskiner vara så jävla svårstartade? Fick hålla på en kvart innan jag fick igång fanskapet.

Tagetes

Jugge kom hit effer jobbet så då åkte jag till Örbyhus. Duschade på badhuset, så skönt men det där badhuset är inge bra. Duschade i kallvatten mesta tiden...brrr o för det betalade jag 60 spänn! Ja ja, ändå värt. Sen gick jag o köpte tagetes på en handelsträdgård. Vet inte vad det är, men jag gillar tagetes mycket nuförtiden, har väl blivit tant. Nämen, tagetes är skitbra att plantera nära rosor, tomater o potatis för de skrämmer bort nån insekt (kommer inte ihåg vad det var) som annars kan förstöra plantan. Bättre att ha ett naturligt medel än att ta till kemikalier tycker jag.

Passade även på att söka jobb på handelsträdgården, de var mkt trevliga men lite virriga:)

Sen pratade jag med morsan nyss o de ska komma o hälsa på här i början av juli. Jag ska bila tillbaka med dem sen så jag kan gå på Elias dop den 9 juli. Blir kanon det där! Slipper flyga upp iaf. Får se hur det bli på hemvägen.

Nu ska jag ta o gå en sväng i den vackra naturen. Hej svejs!

Ps. Två inlägg på en dag, herregud;)


Sniglar

Igår kväll tänkte jag bara ta o titta till mitt trädgårdsland som hastigast, se om regnet hade förstört nåt. Å jäklar säger jag bara, shit vad sniglar det var. Jag överdriver inte om jag säger att jag plockade 200 på en halvtimme. det var snigelungar. Tror det är svart skogssnigel, men man vet ju aldrig. Det kan vara mördarsnigeln eftersom de var så många. Myggen är ju oxå jävligt vassa sådär på kvällen så det var ingen lekstuga igår kan jag ju säga. Hatar mygg o knott, hatar sniglar! Vi har t o m getingar inne i sovrumsväggen. Man kan höra när de surrar där bakom. Så det lär ju bli att bryta upp den väggen till hösten o fixa.

Igår gjorde jag fyra snigelfällor. Tog 4 petflaskor o skar av övre delen o satte den inåt i resten av flaskan. Hällde i lite öl, grävde ner flaskan lite så den lutade o det är lätt för sniglarna att ta sig in, täckte över med ett stort löv så det blev skuggit. Det verkar funka, för i morse hade några sniglar trillat dit iaf:)

Ska ha som kvällsritual nu framöver att gå till landet o vittja mina fällor o plocka de jag ser.

Bästa sättet att döda sniglarna om de är enstaka, är att klippa dem mitt itu. Annars är det absolut bästa att lägga dem i en skål o hälla kokhett vatten på dem, då dör de snabbt o behöver inte lida.


Mosquito Magnet

Herregud vad mygg det är under alla växter efter regnet. När jag rensar ogräs blir jag attackerad som fan. Funderar på att köpa en Mosquito Magnet i framtiden, kostar 5-10 tusen. Ska avvakta o höra mig för om den verkligen fungerar, o funkar den så är den GIVEN här iaf.
Nån som vet om den fungerar?? Eller nån annan manick som gör det?

Livet på landet

Är i torpet ensam med katterna. Varför sitta i lägenheten o ruttna när jag lika gärna kan vara här. Går ju alldeles utmärkt att söka jobb härifrån oxå. Det jag saknar här är dock en bil eller moped så jag kan ta mig nånstans, men jag jobbar på det. Söker jobb härikring också. Är ganska spyless stockholm för tillfället.

Vi har haft supervarmt o härligt väder här i två veckor, brunnen sinade nästan i söndags. Tur att det regnade hela dagen igår (måndag) o regnar med uppehåll idag. Det behövs kan jag ju milt säga. Idag tänkte jag ta o plantera lite sommarblommor jag köpte i lördags o en ros New Dawn. Måste även stötta upp endel blommor som lagt sig lite efter regnet.

Det hade även varit kanon med en duschanordning av nåt slag. Nu får jag använda mig av vattenkannan, ha ha, men det funkar gode bra det med faktiskt. Lite bängligt bara, men men...

Livet på landet...tra la la la.


RSS 2.0