Isolering from hell

I helgen åkte vi till torpet. Först såg vi handbollen som Sverige förlorade:(
Vi kom till Markarbo kring 21.30. Det hade knappt snöat nåt sen vi var där sist så vi behövde inte skotta. På vägen dit såg vi lite grenar ligga på vägen så vi förstod att de hade börjat avverka skogen. Det gick inte att se hur mkt de tagit eftersom det var så mörkt. Bara att vänta o se till dagen därpå.

Däremot så var det ca 7 grader i stugan så det var bara att börja elda direkt som vanligt. Vi möttes även av några mindre trevliga överraskningar. Vi har en dunk med vatten och under den står en hink. I den hinken låg en död mus. Stackars den, vilket hemskt öde. Svälta till döds. Från o med nu lägger vi alltid ner hinken så det inte händer igen. Det låg även en död mus i sovrummet. De hade pissat o bitit sönder Jörgens påslakan, trist. Under mitt täcke hade de samlat ihop en prydlig liten hög med kattmat. Urgulligt. Undrar hur de tar sig in, jag tror det är under trappen, så det blir att fixa till där så småningom.

Vi renoverade hela helgen och det är helt klart bland det jobbigaste jag gjort. Det finns som sagt inga raka vinklar i torpet och den där jävla isoleringen kröp in i kläderna o naglade sig fast i huden. Sved som tusen nålar typ. Blä! Vi har lagt klart första lagret med isoleringen och hälften av det andra. Det andra lagret ska vi göra klart nästa helg. Ska bli så jäkla skönt när det är gjort.


Första lagret.


Jäkligt meckit att få allt på plats. Dammigt som satan.






Lägger upp en muppbild. Varsågoda. Såhär snygg är man då man renoverar med isoleringen from hell. Gick inte att ha linserna i ens pga av glasfibret. Blä! Kolla in armen, där ser ni hur mkt damm det var.


Redken

Jag borde ta o färga håret, får se.
Kommer att tänka på Redken. Jag köpte shampo, balsam o hårinpackning för nåt år sen, DYRT, men jag tyckte inte att det var värt pengarna. Fattar inte vad det var som var så speciellt med de produkterna för att de ska vara så dyra. Jag kan tycka att vanliga shampon man kan köpa på typ ICA funkar minst lika bra. Shampot jag har nu är Tresemmé, skippar balsam o använder Elvital Anti-breakage L´oreal, hårinpackning istället. Funkar jättebra:)

Vad använder ni? Tips på nå bra produkter?

Idag blir det att åka till torpet! Tjoho!!

Vinterkräksjukan

Trodde inte jag skulle åka på den. Har inte spytt på säkert 5 år, som är det värsta jag vet! Jag hatar verkligen att spy. Brukar säga att jag hellre har hög feber än spyr en enda liten pyttegång. Den här gången hade jag tyvärr feber oxå o det har jag inte heller haft på typ 5 år. Är gode slut som artist, men känner att det har vänt nu:)

I helgen ska vi ÄNTLIGEN åka till torpet. Hoppas nu bara att inte Jugge blir sjuk. Vi tänkte isolera klart där uppe o plasta in. Ovanpå det blir det träpanel, men det får bli till nästa gång, kan ju inte jobba ihjäl oss.

Nu ska jag fila på ett nytt CV...blä!


Vi gjorde även annat på torpet (trettonhelgen)


Äta bör man, annars dör man. Lax i ugn med hemmagjort potatismos och pepparrotssås. Gott!!


Katterna fick lite blötmat att smaska på. Det låter så himla gulligt när de smaskar:)






Mini tycker om att ligga i knäet på rygg o att man kliar henne på öronen.



Liten (uttalas Litan, franskt) busar med mattan.
Liten busar med mattan

Sötjävel:)


Helgen som var o annat

I helgen var min lillebror o Alex i Sthlm. Det blev fest hos oss på fredagen. Fredde, Alex, Lugge o hans tjej, Anna, Lena, Patrik o Emelie o jag o jugge såklart. Jättekul! Fredrik sov över här. Dagen efter följde jag med lillebror till Lugge som bor i Västertorp. På vägen hem köpte jag två semlor på bageriet i V-torp. Goda.

Sen degade vi resten av dan tills det var dax att gå över till Lugge o tjej för inflyttningsfest. Vi kom dit kring 21 och gick hem vid 5. Jag var nästan nykter o det var jag glad över på söndan:)

Nu i helgen kommer Cattis o Alva hit. Ska bli roligt! Det är alltid kul när det kommer folk o hälsar på även på vintern:)

Annars så längtar jag till torpet som fan! Vill fixa klart där uppe med isoleringen o det. Måste börja tänka på vilken panel vi ska ha. Tänk vad roligt det blir sen att inreda där uppe.
Det är så mkt som även det ska fixas. Avloppet till köket, en mulltoa under trappen (mest troligt), en bastu med tvättmöjligheter, en ny veranda, borra en ny brunn. Det är det som är mest prio. Men som sagt så ska vi försöka att inte ta nå lån utan spara ihop pengar till allt så det kommer att ta lite tid.

Undrar om de har börjat avverka skog nu. Bonden sa ju att enso skulle börja förra veckan. Hoppas det inte blir ett kalhygge, men att de ändå tar så pass mkt så vi får in mer sol på tomten. Spännande!


Torpet, renovering del 2

När vi satt upp all täckboard så började vi täta med glasfiber mellan springorna så det skulle bli tätt.

Herregud säger jag bara. Tur jag hade på mig en andningsmask för det yrde av glasfiber, blä! Å drygt var det.





Glas överallt, i håret, på kläderna...skönt när det var klart!

Då var det dax för reglar!





Kl var kring 18 på söndan då vi beslutade oss för att ge upp för denna gång o bege oss hemåt. Vi tjuvprovade sätta dit lite isolering för att se hur mkt som skulle gå åt så vi vet om vi behöver köpa nå mer. Det var faktiskt ca 10 plusgrader där uppe när vi åkte hem. Verkar fungera:)

Bygget på torpet

Vi har som sagt börjat renovera torpet på övervåningen. Vi hann med mer än vi trodde vi skulle:)


Vi bar upp materialet i värsta snöyran. Herregud vad det snöade.

  Katterna låg o slöade som vanligt:)

Nedan, lite bilder på hur det såg ut innan vi började.





Frost på rutan. det var kallt där uppe, minusgrader.


Sopade bort det värsta skräpet o dammet.



Sen började vi sätta fast oljebehandlade täckboarder.


Det  var skitsvårt att sätta dit dem, tidsödande. Det finns inga raka mått o vinklar o vrår i ett torp. Alla mått var olika.


Det var så kallt så det kom "rök" då man andades. Tur det finns glögg att värma sig med:)



Kattpiss/hundpiss

Jag vet att väldigt många stör sig på alla lösspringande katter som pissar o skiter överallt. På deras tomter, i sandlådor, gräsplättar mm. Ibland är det även hundägare, blivande hundägare som klagar på detta. Då blir jag så jävla irriterad. De tänker lixom inte på att hundar egentligen är sju resor värre. Hundar pinkar ju minst lika mycket! I diken, sandlådor, gångvägar, skogsstigar, postlådor mm. Tror inte det finns nån hundägare som "glömt" att ta upp bajset efter sin hund nån gång iaf.

Visst, det är inte kul med allt pissande o bajsande överallt, men skyll då inte bara på katterna! Det finns även ekorrar, fåglar, råttor mm....OCH HUNDAR;)

Dubbelmoral.

Anledningen till att jag sitter o retar upp mig är för att en viss person tänker skaffa hund och har gnällt som faan på alla katter som kommer in på dennes tomt o förstör. Nu ska denna person skaffa en hund som kommer att "förstöra" allmänna områden där dina barn leker, där du tar din söndagspromenad, där du badar i havet osv...

SNÖSKOTTNING DELUXE

I Söndags åkte vi mot Sthlm från Bollnäs. Fram till Tierp var det mkt bilar och ibland stod vi nästan stilla. Så vi bestämde oss för att försöka undvika köerna som borde finnas innan Sthlm oxå, genom att stanna o skotta snö vid vårat torp. Jag trodde att det skulle vara mkt snö, men detta var ju sjukt mycket.


Tur att vi bestämde oss för att åka dit. Vi ska ju dit imorgon eftersom det är röd dag på torsdag och det hade varit riktigt hemskt att komma dit på kvällen med katter, packning o allt o möta det här. Det var en halv meter snö över allt, på en del ställen ännu mer.


Tur oxå att vi har en stor snöraka och en liten mindre spade så båda kunde skotta samtidigt. Var tvugna att skotta hela den här uppfarten så bilen ryms.


Även lite av gårdsplanen för att bilen ska kunna stå nånstans:)




Det är en stor gård, men vi skottade bara det värsta, så man tar sig fram o förbi.


Brotaket var fullt med snö, så det tog Jugge bort med kvasten, som gick sönder:(
Men vi lär laga den med silvertejp:)



Vi höll väl på som tokar i ungefär två o en halv timme innan vi gav oss. Ett genidrag (som pappa skulle ha sagt). Vi slapp även köerna mot Sthlm:)))

RSS 2.0