Jag har börjat jobba

Det är tufft att kliva upp 05.30 varje morgon, måste åka hemifrån 06.10:(
Jag är gode trött men det funkar bra på jobbet och arbetskamraterna verkar vara GULD. Det har bara gått två dagar men det känns bra. Jag måste gå o lägga mig tidigare för jag behöver verkligen minst 8 timmars sömn varje natt om jag ska fungera bra.

Fick en liten panikattack idag tyvärr. Vi hade jobbat järnet fram till 11.30 o sen helt plötsligt skulle vi åka iväg o äta i Kungens kurva. Jag beställde kyckling i paprikasås (företaget betalade) och sen när jag skulle börja äta, kände jag mig lite yr och började må illa. Åt lite, men det gick inte att få ner så mkt. Jag lämnade nästan all mat, jävligt skämmigt. Jag hatar när detta händer. Jag sa att jag fått ont i magen och bad om ursäkt. De tyckte att det inte var nån stor grej, de vet ju om att jag har lite problem med magen o så...
Jag vet att jag är känslig för stress och måste lära mig att ta det lugnt. Det som händer det händer. Jobbigt att inte alltid kunna styra min kropps reaktioner. Men men, jag är bara människa:) Fan, nuäre nya tag!

Idag när jag kom hem åt jag mat från Greken, sen gick jag o la mig. Somnade och vaknade klockan 20 så jag är pigg nu. Skulle egentligen gå o lägga mig o sova men jag lär ju inte kunna somna. Får se klart  Sisters and Brothers först.

Go natt, höres!


Ikea nästa...

Idag ska vi tyvärr åka till Ikea. Vi har lovat skjutsa Jörgens farsa och hans tantalara dit eftersom de inte har nån bil. I vanliga fall tycker jag om att gå på Ikea men idag är det löningshelg och dessutom mulet o snöigt ute så det lär vara packat med folk:(
Men har man lovat så har man...

Annars så har jag pratat med min äldsta kusin Christer Björnfot idag. Det var nog 15 år sen sist. Herregud vad tiden går, men det var roligt att höra vad han haft för sig o så:)

Nä, nu lär jag göra mig klar! Höres!

Snart börjar jag skriva arga lappar i tvättstugan!

Idag gick det inge bra då jag skulle tvätta. Tänkte slå några flugor i en smäll så jag bar ner två Ikeakassar med tvätt, en stor påse med burkar/flaskor, som jag tänkte gå o panta när jag slängt i tvätten samt en kasse papper o tidningar som skulle snöras i återvinningen. Vad händer då? Jo, såklart är det nån jävel som har snott min tvättid igen...suck. Personen hade plomberat dörren så då kunde jag se på numret vilken idiot det var som inte hade nån hjärna denna gång. Jag gick dit, till nummer 266 o lyssnade utanför dörren, det lät ganska högljutt där inne så jag ringde aldrig på utan gick ner i tvättstugan igen o väntade...o väntade... Klockan blev 17.30 innan han som tvättade kom ner. Han gick in i det andra tvättrummet först (vi har två) så då tänkte jag "jaha, det var inte han som snott min tid". Så jag fortsatte vänta medan han tömde maskinerna. Sen gick han till den plomberade tvättstugan och tog fram en nyckel för att öppna. Då sa jag "Visst vet du att du tvättar på min tvättid?"

"Jaha, gör jag? Vad är klockan?"
"Ja, den är väl halv sex och min tvättid börjar klockan 17."
"Oj då, jag visste inte. Ursäkta mig. Det var inte meningen. Jag hade så bråttom och bla bla bla..."

Jag blir tokig på sånt här. Hur svårt kan det vara? Jag behöll ändå lugnet o sa att han fick väl tvätta klart maskinerna som han hade i, man kan ju inte bara slita ut tvätten medans den tvättas. Han hade en kvart kvar. Vi småpratade lite och jag förklarade hur tvättstugan fungerade med tider o sånt. Han bad om ursäkt igen och det märktes att han tyckte det var pinsamt.

Sen när hans maskiner var klara, så satte jag i min tvätt och han hängde upp sin tvätt i ett av torkrummen. Jag tänkte för migsjälv att kanske borde jag kolla så han inte snor mitt torkrum nr 8, men tänkte sen att ...nä...så korkad är väl ingen.

Sen när han var klar sa han hejdå och när jag blev klar gick jag ut i korridoren och För fan, han hade tagit mitt torkrum den dumme jäveln.

Orkade inte tjafsa. Grejen är den att i torkrum nummer 8 får man torka sin tvätt till klockan 22, medan i nummer 7 bara till 20. Antar att det är nån lägenhet som är ovanför 7:an som störs av oljudet eller nått. Jaja, jag orkade som sagt inte tjafsa så jag torkade tvätten i 7:an med resultatet att min tvätt inte blev torr så nu häger det tvätt i lägenheten:/

Jag gick ner 17.00 med tvätten och kom in i lägenheten igen klockan 19.00. Trodde det skulle ta en halvtimme med allt (slänga i tvätt, snöra pappret, panta burkarna) men TVÅ timmar...suck. Ja ja, nu är det gjort:)

Tack och godnatt:)


Vända om dygnet

I morse klev jag upp klockan 07. Jag håller på att vända tillbaka dygnet så jag inte får en chock på måndag då jag ska upp 05.30 senast.
Jag putsade ju fönstrena för inte så länge sen och redan nu är de lite skitiga igen...jävla byggen som dammar plus att de har toksandat på vägarna i vintras och inte sopat upp det än så bilarna rör upp allt.

Annars så går det bra med Mini. Hon kommer inte åt stygnen med den nya tratten och eftersom det är bättre sytt denna gång så ser det bra ut. Är fortfarande lite irriterad över Mälarhöjdens veterinärklinik. Jörgen ringde dem igår och de vägrade lämna ut chefens mailadress (som de sa förra gången att vi skulle maila till) så jag vet inte hur detta ska gå. Får se om de ringer upp som de sa att de skulle göra.

Jörgen har åkt till Gotland nu, ska vara på nå konferensaktigt med jobbet till imorgon. Funderar på om jag ska ta o tokstäda idag, har ändå tvättid.

I övrigt så går mitt måleri bra just nu, blev klar med en tavla (akvarell) igår och jag blev ganska nöjd med resultatet. Funderar på att påbörja en ny:) Det är ju ca 15 månader kvar "bara" tills jag ska ställa ut, tiden går fort.

Okej alla nyfikna:)

Efter många turer hit o dit så har allt äntligen löst sig. Idag har jag varit på anställningsintervju på ett företag som kallas Mjölkbilen (de tar emot matbeställningar från olika företag och kör ut varorna). Jag ska ha praktik där i en månad med start måndag. Förhoppningsvis kommer denna praktik leda till ett arbete där. Personalen där var verkligen jättetrevliga och nästan alla var i min ålder så det kan nog bli roligt att jobba där.
Mina arbetsuppgifter kommer att vara att utifrån alla ordrar packa ihop paket som ska skickas iväg. Känns som ett jobb jag kan trivas med just nu:) Speciellt i dessa tider får man vara glad om man blir anställd nånstans och inte sparkad.

Nu får jag försöka vända tillbaka dygnet för mina arbetstider kommer att vara 06.30-15.30. Busshållplatsen är precis nedanför mitt fönster och tar ca 15-20 minuter till Skärholmen. Det är perfekt! Hoppas verkligen på detta nu!

Annars så blir det av att fara till fjällen/stugan i påsk! Var lite orolig att jag inte skulle kunna åka, men de tyckte att jag kunde göra det. så då gör jag det:)

Så den 8 april-15 april är det norrland som gäller! Fy fan va skönt det ska bli att få lite frisk luft i lungorna...o sen när vi kommer hem är det nog grönt på marken o vitsippor överallt:)

Idag gäller det!

Hur ska det bli?

NU ÄR JAG FÖRJÄVLA ARG!!!

Jag gör en lång o jävligt irriterande historia kort.
Var med Mini till veterinären nyss. De kollade på såret och mycket riktigt så var det lite inflammerat. Jag berättade att hon hade försökt att tvätta sig och kanske kommit åt med tratten i såret. Att det kanske var det som hänt eller nått. De beslutade sig för att göra om operationen. Skönt tyckte jag, att de var så trevliga och tillmötesgående.
De opererade henne och använde andra stygn denna gång (ingen ståltråd). Dessutom fick hon en större tratt denna gång.

Sen kom det....betalningen. De sa att jag var tvungen att betala 950 kronor eftersom katten hade orsakat detta själv. Fy faaaan!!!! De hade väl kunnat ge henne en större tratt från början nu då!! Nä, kah är så jävla arg nu så jag kan inte skriva.

Höres sen!

Mälarhöjdens veterinärpraktik kan fara åt helvete!

Veterinärbesök

Ringde veterinären nyss eftersom jag tycker att Minis sår luktar illa. Lika bra att komma in o få det uppkollat innan helgen. Bara det inte är nåt allvarligt.

Full rulle

Idag har jag putsat fönstret i köket så nu är det bara fönstret i sovrummet kvar:) Sen gjorde jag pizzabullar=jäkligt goda och nu håller jag på att göra morotskakemuffins. Det är så bra att göra och ta fram när man blir sugen istället för att göra en hel stor kaka eller pizza o smälla i sig på en gång.

Igår käkade vi från Woken o då passade jag på att fråga när de skulle bli klara med nybygget utanför oss. Om två månader, alltså i maj ska de vara klara. Så jäkla skönt att se ett slut på eländet.

Nu ska jag börja med glasyren, det godaste enligt mig:)

Nu är det vååår!!!

Nu skiner solen ute och den värmer dessutom:) Jag håller på att putsa fönsterna och det är det tråkigaste jag vet i hela vida världen, men förr eller senare måste det ju göras så jag gör det nu. Inte klokt vad de blir skitiga snabbt här nu då det byggs utanför:(

Annars så har jag en väldigt deprierad katt här.  Mini är ledsen så det stänker om det. Det enda hon gör är att ligga o vila, äta, skita. Jag skulle inte heller vara så glad om jag var tvungen att gå omkring med en tratt på skallen i 10 dagar. På Söndag ska jag ta bort tratten om såret läkt ihop bra och då ska jag ta bort stygnen oxå. Lillgumman.
Nu ska jag fortsätta med min "hobby" o sen ska jag iväg o träna klockan 16. Höres!

Ring ring, why don´t you give me a call?

Tråååkig helg

Mini börjar bli bättre nu o det är ju skönt. Då känner jag mig inte lika hemsk.

Snart ska jag iväg o träna, ska bli skönt att få det gjort.  I helgen hände det inte mycket. Jörgen installerade en ny hårddisk i datorn eller vad det nu var och det tog en eeeeevigheeet... så jag kollade på film, lagade mat o sånt hela helgen förutom igår då vi tränade en sväng på förmiddagen.

Idag har jag dammsugit och skurat i hallen, sååå duktig. Det är inte klokt hur mycket katthår som samlas bara på några dagar:(

Annars så väntar jag på ett viktigt samtal nån gång i veckan, men det tänker jag inte avslöja mer om förrän jag vet mer;)

Mini är så jäkla duktig

Hon har lärt sig äta, dricka med den där struten hon har på sig. Hon var nyss på kattlådan för första gången sen i förrgår. Jäklar vad hon var pinknödig. Hon är så renlig av sig, skulle aldrig drömma om att pinka nån annanstans än i kattlådan. Hon måste ha hållt sig in i det sista.
Den andra katten däremot pinkar i hallen ibland och det är jävligt irriterande. Man måste ta upp posten som kommer snabbt innan hon hinner pinka på den. En tråkig vana hon inte vill sluta med:(

Nu börjar jag bli gode hungrig. Jugge är på Net on Net o borde väl vara hemma snart. Ska se vad vi har i frysen. Höres!

Jag har blivit utmanad


1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4. Vad står det?
Jens Lapidus, Aldrig fucka upp
som. Ska du inte ha något att äta?

2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?

Våran vita caféköksgardin.

3. Vad såg du senast på TV?
Nyheterna i morse.

4. Utan att se efter, gissa vad klockan är?
Klockan är väl 15.12.........klockan är 14.51.

5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?
Jag hör bilar som kör förbi, en buss. Akvariet som surrar, kylen. Min mage som knorrar av hunger.

6. När du senast var ute, vad gjorde du då?
Om det menas med då jag var utomhus så gick jag från bilen till våran lägga då vi varit o handlat igår.

7. Vad tittade du på innan du började med denna undersökningen?
Jag tittade på grejer i lägenheten, omgivningen.

8. Vad har du på dig?
Blå jeans, gråa sockar, svart t-shirt med ryska dockor på framsidan.

9. Drömde du något inatt?
Ha ha, fick knappt sova inatt, men drömde om att få sova nångång. (Mini krafsade på sin krage hela natten som hon har på sig nu).

10. När skrattade du senast?
När jag kittlade Jörgen!:)

11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?
En kvällsbild på fjällen o sjön kring stugan från i somras, datorns fäste, en klocka, två hyllor.

12. Har du sett något konstigt på sista tiden?
Jag har sett Mini försöka gå omkring med sin tratt. Då hon går in i grejer, fastnar o har sig. Det är konstigt.

13. Vad tycker du om den här utmaningen?
Roande.

14. Vilken var den senaste filmen du såg?
The black balloon. Den var bra.

15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa då?
Jag skulle rusta upp stugan, köpa ny skoter o motorer till båtarna, eventuellt nån ny båt. Köpa hus nånstans o starta eget.

16. Berätta något om dig själv som folk inte vet om.
Som folk inte vet om...jag får fortfarande panikattacker ibland, sällan men ibland.

17. Tycker du om att dansa?
Nja...

18. George Bush?
Nä.

19-20. Vad ska dina barn heta, pojke respektive flicka?
Jättesvårt det där.

21.Skulle du någonsin överväga att bo utomlands?
Absolut vintertid så länge jag bor i södra delen av Sverige.

22. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten?
Tror inte riktigt på Gud, men om det finns något sånt så skulle jag vilja att han sa "Malin skynda dig, din farmor väntar på dig!"

23. Vilka fyra personer vill du ska svara på dessa frågor?
Catarina, Bella och Sara.

Kastrerad

Sådär, då var Mini kastrerad. Usch vad hemskt det känns. Hon måste ha på sig en tratt i 10 dagar och äta lite smärtstillande. Hon är ledsen och det känns i mig oxå. Vet att det här var det bästa för henne, men just nu känns det inge kul. Tur att katter är tåliga djur o repar sig fort. Nu ligger hon under sängen o gömmer sig.

I morse åkte vi dit med henne och jag hämtade henne själv kring 14 tiden. Blev tvungen att ta världens omväg med tunnelbanan eftersom det inte går nån bra buss eller så Fruängen-Mälarhöjden. Ja ja, passade på att vaccinera henne oxå så jag ska dit igen den 3 april för den andra sprutan. Vilken hemsk matte jag är:(

Jag hade kunnat börja ge Mini p-piller men Liten åt ju det ett tag och se hur det gick, hon blev jättesjuk och måste medicineras resten av livet. Det vill jag inte riskera med Mini oxå, så därför tog jag beslutet att kastrera henne. Hon var ju som sagt i löpen flera gånger per år och i ungefär i en vecka i taget. Hon mådde inte bra av det och gjorde illa sig när hon strök sig mot alla grejer. Hakan svällde upp en gång bla. Ja, jag gjorde rätt...

Höll på att grina ihjäl mig till detta...

Jag gör som Ann-Sofi, länkar denna vidare fast en lite längre version. Den som inte grinar lite till den här videon har inget hjärta kvar.
Handlar om några som räddade en lejonunge och insåg att de inte kunde ha kvar den när den växt upp. De introducerade den till Afrikas vildmark. Ett år senare åkte de tillbaka för att se hur det hade gått och ifall den skulle känna igen dem (trots att de fått höra att han blivit förvildad och ledare i sin flock). Kolla även in andra klipp om detta på Youtube...

Rätt åt mig:)

Efter mitt tjat igår om våren så TOKSNÖAR det såklart ute idag, käftsmäll på mig!:)
Ja. ja. Kung Bore ska väl som vanligt säga sitt innan han ger med sig...

Snart är det vår

Jag håller på att längta ihjäl mig efter vååååren!! Det är lätt min favoritårstid. Tänk bara alla fåglar som kvittrar, solen som värmer o alla vitsippor överallt o andra blommor. Alla uteserveringar som börjar dyka upp här o där...åååååh va den här sommaren ska bli kul. Har bestämt mig för att vara här mestadelen av sommaren i år. Åka ut i skärgården, bada, grilla o dricka vin i parker mm. Såna grejer som jag inte kunde göra förra året då min mage var helt uppåt väggarna. Känns som andra tider nu!:)
Bara de kan bli klar nångång med alla byggen utanför våran lägenhet...hyfsat less allt oljud.

Sitter o funderar på allt kul jag ska göra i vår/sommar. Tror det blir en liten sväng till Gotland över en helg i juli. Då ska vi bo på hotell mitt inne i Visby:) Kanske en utlandsresa oxå innan midsommar. Vill oxå åka partybåt till Riga eller Tallin. Kanske åka på Metaltown i Göteborg med Mickan o Danne. Rockweekend i Kilafors. Skiter nog i PDOL i år, det är en rätt trist tillställning numera tyvärr, får se hur det blir. Mest troligt en tripp till fjällen/stugan på sensommaren. Sen åker vi nog en sväng till Halmstad o hälsar på Jugges brorsa o tjej. Jag vill till Danmark oxå. Kan bli svårt att hinna med allt detta men man måste ju få drömma:)

Ska fundera vidare nu o planera lite med Jugge:)

Vilken chock

Kolla in det här! Shit alltså. Jag kan bara känna in mig i hur jag hade reagerat om detta hade hänt igår...Hoppas det inte är allvarligt.
Annars så var konserten med Metallica grym igår, skriver mer om det senare.

ÄNTLIGEN!

Tror knappt det är sant! Ikväll ska jag få se Metallica IRL för första gången:) Pirrar i kroppen! Ska bli så ini helvetes jävla KUL!!!


Sad

but true...


Bokat tid

Nu har jag bokat tid iaf för Mini på Mälarhöjdens. Fredagen den 13, kan det bli bättre:)

Mälarhöjdens veterinärpraktik

Funderar på att ta o kastrera Mini, hon plågas av att vara i löpen då o då, stryker sig o skrapar upp hakan. Hon kanske är i löpen tre gånger eller mer per år och hon är inte "lämplig" att ha kattungar efter heller då hon är lite kutryggig o så. Alla som sett MiniME vet att hon går som en cowboy:) Min lilla älskling.
Jag är så rädd om henne och det är ju ändå en operation de gör, söver o snittar upp henne. Tänk om nåt går fel... Men jag tror ändå det här är det bästa för henne i längden. Usch, va jobbigt.

Är det nån som har erfarenhet av Mälarhöjdens veterinärpraktik? Är de bra? Jag brukar gå till en annan veterinär, men de är så jäkla dyra, men de är bra. Vet inte hur jag ska göra...

Chorizogryta med couscous

Har inte ätit sen 11 o är skithungrig. Håller på att göra en ny maträtt. Får se hur den blir.

Chorizogryta med couscous
4 portioner

300-400g chorizo
1 gul lök
Ca 2 cm färsk ingefära
1 vitlöksklyfta
Ca 400g rotsaker, tex 2 morötter, en palsternacka o en bit rotselleri
2 tomater
2 dl vatten
1 buljongtärning
Några droppar tabasco
Persilja

En sats couscous för 4 pers

Skär korven i bitar, skala o hacka lök, finhacka vitlök och ingefära. Skala o skär rotfrukterna i bitar, skär tomaterna i bitar.
Smält lite fett i en gryta och fräs lök, vitlök och ingefära i några minuter under omrörning. Blanda ner korven och rotfrukterna och fräs ytterligare i några minuter. Rör i tomater, buljong och tabasco. Koka upp och sjud under lock på svag värma tills rotfrukterna är lagom mjuka, ca 15 minuter. Smaka av och strö över persilja.
Fördela couscousen och grytan på fyra tallrikar. Ät!

Ska bli intressant om detta är ätbart eller inte.

Stan vs Skärholmen

Hmmm...ska jag dra in till stan eller åka till Stjärtholmen? Tänkte shoppa lite kläder om jag hittar något. I stan är det så mkt folk o långt att gå till allt men det är sol ute och kan va trevligt i stan då. I Skärholmen gallerian tror jag att det är lite folk vid den här tiden o det betyder ingen väntetid vid provrummen och så finns alla affärer samlade. New Yorker är min nya favvobutik där.
Får se hur det blir. Vilket som så ska jag iaf först till Fruängens centrum o posta en grej.

Odlad lax

Visste ni förresten att för att få 1 kg norsk odlad lax, tömmer man havet på mer är 2 kg annan fisk som mals ner till fiskmjöl som man alltså matar den odlade laxen med. Är inte det ett enormt slöseri?!

Marley och jag

Igår började jag läsa boken Marley och jag av John Grogan. En helt underbar bok! Kunde inte sluta läsa så den lästes ut idag och jag båda skrattade och grät under historiens gång. Jag rekommenderar verkligen denna underbara bok och jag tror att djurägare/djurälskare kommer att ÄLSKA den här boken. Jag läser mycket (har alltid gjort det) och ibland ramlar man över guldkorn som den här boken. Tror faktiskt att jag kommer att läsa om den inom snar framtid. Ja ja, ska sluta tjata om detta nu, men läs!

Var på bokrean för nån dag sen o köpte lite böcker. Jag har läst ut Sjöjungfrun av Läckberg, den var bra. Nu har jag börjat på Kleopatras kam av Maria Ernestam, verkar lovande.
Sen har jag bara tre böcker kvar:
Alltid hos dig, Maria Ernestam
Aldrig fucka upp, Jens Lapidus
Snablar!, Arto Paasilinna

Måste alltså snart köpa fler eller låna på bibblan. Brukar köpa från Bokus, men är det nån som vet en bättre o billigare internetbutik så tipsa mig gärna! Även boktips tas gärna emot!

Jag läser hellre en bok än kollar på film (om jag måste välja), kalla mig tråkig men jag tycker om att skapa mina egna inre bilder då jag läser. När man ser film serveras nästan allt på fat och böckerna är oftast bättre än filmerna. Hoppas, hoppas att filmatiseringen av Män som hatar kvinnor lever upp till mina förväntningar för boken är grymt bra!


Jakten på de försvunna träningskläderna

har börjat... Vars fan är mina brallor?

Days of our lives

Ha ha ha haha ...Jag garvar ihjäl mig. Den serien är så jävla sjuk. Budget, men det är det som gör den så bra:) Jag stööör mig på de flesta i serien, egentligen vet jag inte varför jag ser den men jag har blivit smått beroende genom åren. Det gör inget om man missar 10 avsnitt, man hänger ändå med eftersom handlingen är så segdragen. Men ibland blir man överraskad då tex en unge på 7 år helt plötsligt är tonåring osv. Jooooohn, är nog den jag stör mig mest på, han tror han är såå snygg o smart o stark o gu vet vad och han ska alltid springa omkring o leka hjälte och offra sig för allt o alla. Å hans mystiska och svårmodiga blick han ibland gör, ha ha, jag dööör!

Kärleken i Days är en komplicerad historia! Alla har varit med alla och om nån "dör" (inte säkert att han/hon är död, kan återuppstå eller vara mystiskt bortrövad) så är maken/makan/flickvännen/pojkvännen ledsen i typ två avsnitt o sen går de vidare till nästa o allt filmas ofta av någon (Dimeras) som utnyttjar detta. Eller så var allt helt plötsligt en dröm!

Den här serien borde barnförbjudas och ha en åldersgräns på minst 15 år. Man kan lätt bli vilseledd om att det är så här det går till i verkliga livet. Jag har sett den här serien rätt många år nu och har lärt mig att inte tro på allt jag ser hända i serien (alltså titta med misstänksamhet) för vad som hände igår har mest troligt ändrats till imorgon.

Jag har inget liv;)


Lite mer M

Hur gör man som Metallica..väljer ut vilka låtar man ska spela som vid deras senaste spelning? De har ju sjukt många låtar att välja bland (en del skit ska erkännas:)  Här är låtlistan:

That was just your life
The end of the line
The four horseman
Leper Messiah
One
Broken, Beat & Scarred
The Judas Kiss
Sad but true
No leaf clover
All nightmare long
The day that never comes
Master of puppets
Fight fire with fire
Nothing else matters
Enter sandman
Breadfan
Helpless
Seek & Destroy


RSS 2.0