METALLICA

Idag är det exakt en vecka kvar tills Metallica spelar i Globen. Det ser jag fram emot, känns overkligt att få se dem live. Vi har bra platser på A-läktaren, men det blev inte billigt. Vi betalar dubbelt så mkt o lite till än vad biljetterna släpptes för o det känns lite surt, men men...jag tror känslan då man väl sitter där i Globen kommer att överträffa allt!

Lugg?

Jag funderar på om jag skulle passa i lugg? Har lixom inte brytt mig om hur jag ser ut i håret på ett tag. Vet att jag vill ha långt hår men ändå en förändring på nå vis...Lugg? Hmmmmm....

Den rätte för Linda Rosing

Ha ha ha ha ha ha hahahhahahaha.................

Tvättdag

Nu håller jag på att tvätta. Det blev 6 maskiner. Under tiden så grillar jag revbensspjäll i ugn. Ska bli jäkligt gott! När Jugge kommer hem ska vi åka till Farsta, till bussgods där o skicka farsans bord o stolar med bussen. När vi ändå är i Farsta ska vi passa på att shoppa i centrum. Ska bli kul!

Nu ska jag ta o vika lite tvätt. Kram på er!


En ljusning

Idag, på eftermiddagen ska jag iväg o träna igen. Den här gången blir det lite mer seriöst. Förra gången "kände jag mig bara för" (fick ändå lite träningsvärk). Jag är i superdåligt skick, dålig kondis osv men det ska ändras på! Jag vill ju kunna gå i fjällen obehindrat:) Som det är nu blir jag anfådd av att gå upp för våra tre trappor till läggan:/

Ute lyser solen o byggena utanför börjar ta form.



Ska bli såååå jäkla skönt när allt är klart. Vägbygget ska bli klart nån gång detta år och jag antar att det lilla bygget framför våran balkong blir klart om några månader:) Sköööönt. Bygget på andra sidan gatan tar nog längre tid o är väl klart nästa år kan jag tippa (Kvarteret Muffen, vilket jäkla namn). Men bara det närmast oss blir klart snart så är jag glad. Det dammar gode mkt o kommer in i lägenheten. För att inte tala om ljudnivån utanför:(

Igår fick jag ju balonger o en t-shirt, här kommer nån bild på dem.


Mina "frivilliga" modeller:)


Jag tror att Jörgen har på sig tröjan på jobbet idag, för jag kan inte hitta den nånstans. Trodde han skämtade då han sa att han skulle ha den. He he...inte visste jag att han var ett sånt fan av kungahuset;) Eller känner jag lukten av ironi?!:)


V+D=SANT

Jag måste erkänna att jag tycker att det är kul att de äntligen har förlovat sig:) Jag är ingen royalist egentligen men det är som kul att följa Vickan eftersom vi är lika gamla. Idag fick jag nå ryck o åkte till slottet för att se vad det var för ståhej, har ju aldrig sett nån från kungahuset live. Tyvärr väntade alla vi som var där inklusive journalisterna förgäves. Ingen kom ut. Jag fick iaf tre gula ballonger o en t-shirt där det stod Grattis V och D.
Ha ha, måste börja köpa Damernas också, det är väl den kungliga tidningen?!


Tränat!

Det gick ju bara bra det här. Nu har jag skrivit på för tre månader på gymet:) Vill inte ha ett kort över sommaren för då finns det så mycket annat man kan göra utomhus o så...
Nu har jag nog provat på de flesta maskinerna där och har hittat mina favoriter som jag lär köra på:) Vi var där i nästan två timmar. Ja ja, nu ska jag äta, höres!


Blääää

Idag ska jag fara o provträna:( Har verkligen ingen motivation till det men jag känner att jag måste. Har tappat mkt av min kondition o gått upp i vikt då jag varit sjuk (ulcerös kolit kan då ställa till det). Men jag kan erkänna att jag varit jävligt lat oxå.
Jag tycker ju egentligen om att träna, vad hände? Har aldrig varit tjejen som gillar att gå på gym men men...nånstans måste jag börja. Tränade ju på Korpen då jag bodde i Pite o i Ume var jag ju t o m med i ett innebandylag o var ute o sprang då o då, men här i Sthlm har jag typ bara spelat tennis två-tre gånger. Cyklade till jobbet varje dag gjorde jag ju iof men nu har jag ju inget jobb så det blir inte mkt till att röra på fläsket.
Jag vet att första gångerna man tränar kan vara jäkligt motigt, men jag hoppas att jag börjar tycka om det igen.

Besök, långsjön mm...

På fredag kommer en kompis o hälsar på från Piteå:) Alltid roligt när det kommer folk o hälsar på även den här trista årstiden (annars är det ju mest på sommaren, vilket jag förstår). Men nu har vi faktiskt lite snö här, vitt på marken iaf. I lördags var vi ute på Långsjön o gick. Funderar allvarligt på om jag ska skaffa långfärdsskridskor:) Det verkade vara helmysigt att åka runt där. Nästa gång ska vi ta med varm choklad o matsäck.




Ser nästan ut som våren är på väg...:)

Innan vi for till Långsjön hade Jörgen köpt en jättegod macka med skitgoda räkor på. Det var nog de godaste jag ätit på länge. Fick blommor oxå!





Vackra va?!

Arbetslös...värdelös

Jag går ju på nån skitkurs (vuxendagis) via arbetsförmedlingen och tanken med den kursen är ju att stärka sin roll som arbetssökande osv. Men...varje gång då vi har lektion med en viss herre (R) så går man därifrån nedstämd och så ska det ju inte vara.
Idag pratade han om fördelarna med att vara arbetslös och sa att det var därför många inte hade jobb idag. Att folk var typ lata och tyckte det var toppen att vara arbetslös. Det kanske stämmer in på några men absolut inte 99 av 100 som han sa. Sen sa han att han förstår varför moderaterna vill sänka ersättningen ytterligare för de arbetslösa för då får man eld i baken o söker jobb mer aktivt. Jag känner vissa som söker jobb som fan men ändå inte får nått jobb, ska de då straffas? Sparka på de som redan ligger. Jag vågar påstå att i alla fall 90% av befolkningen verkligen vill ha ett jobb och att fördelarna med att vara anställd någonstans uppväger med råge dessa eventuella fördelar man har som arbetslös. Det är jävligt lätt att säga saker som han säger eftersom han har ett arbete och inte sätter sig in i hur andra har det.

Just nu är jag jävligt förbannad på honom! Jag tror att jag har ganska stor chans att så småningom få ett arbete och därför kommer att ta mig ur den här nervärderande tillvaron. Men tänk på de som inte får den chansen. De arbetslösa som kanske är 60 som ingen vill anställa, yngre utan erfarenhet, invandrare med fel namn som inte kan språket, sjukskrivna osv. Hjälp dem istället för att trycka ner dem ännu mer. Regeringen vet ju att vi är inne i en lågkonjunktur och att många blir varslade...sätter punkt här...är för arg.

Fredagen, samernas nationaldag

På fredan när jag kom hem kring 12 så var ingen hemma. Farsan kom kring 13 o då pratade han om att han inte hade hittat nå hjul som passade till sina stolar. Vi hade kollat på alla de vanliga ställena som Jula, ÖB o Claes Ohlsson o sånt. Jag hittade ett ställe på nätet, Tellus hjul, eller vad det nu hette o det låg på Fridhemsplan. Grejen var att de stängde om ca en timme så det blev bråttom. Jag kollade upp snabbast resväg o så åkte vi iväg. Vi åkte T-bana till Hornstull o sen blåbuss 4 till Fridehemsplan. Hade aldrig varit där förr men det gick bra att hitta ändå:) Lite stolt över mig själv faktiskt.
Väl där så blev farsan eld o lågor, de hade massor med hjul så den här butiken var bäst hittills. Tyvärr...så hade de inte så små hjul som han ville ha. Vi hittade nå hjul ändå fast till dem skulle man behöva ha en O-ring för att det skulle bli nå hjul. Svårt att förklara. De hade inte den tjockleken han behövde. Då kom norrlänningen fram i farsan och han PRUTADE så han fick alla fyra "hjul" för 20 spänn. Han sa "Eftersom ni inte har rätt sorts o-ringar så borde jag få de här hjulen billigare". Jag höll på att skämmas ihjäl, men han fick igenom detta och tjänade alltså 17 kronor på det. De kostade 9 kr styck annars. Ja ja, farsan i ett nötskal. Han skulle älska att vara i Thailand pga att man prutar där jämt:)

Sen drog jag med honom till Globen så att han fick se den:) Och så gick vi in på OK o frågade om o-ringar, de hade inte det. Vi hittade även en HotRodaffär, där hade de ringar men inte rätt tjocklek. Efter detta blev vi less o tog tvärbanan till Liljeholmen o sen T-banan hem igen.

Eftersom det var Samernas nationaldag denna fredag o farsan fyller år den 19 februari så bestämde jag att vi skulle ut o äta på kvällen. Vi bokade bord på O´Learys. Gott gott, men dyrt dyrt:) Sen gjorde vi en barrunda. Tog en öl på Beefeater, sen en öl på Southside (Dubliners) o sen åkte vi hem, trodde jag. Farsan hade spanat in Karlavagnen (Fruängens lokala pub) o då blev det ett besök där oxå. Där landar man i verkligheten:) Karaokekväll. I say no more:)

Vi var hemma kring 01 o då gjorde jag Irish Coffee som avslutning på kvällen. En rolig kväll faktiskt, men Karlavagnen lär det dröja jävligt länge innan jag sätter min fot på igen:)

Torsdagen

Jag började Hermods klockan 9 o slutade 10.30. Farsan åkte till mässan kring 10.00. När jag kom hem var det jävligt stökigt så jag röjde upp. När jag höll på att dammsuga kom farsan hem från mässan o höll på att skrämma ihjäl mig när han öppnade dörren o ropade "hallå", jag är ju inte van att nån är hemma så tidigt på dagen. Vi bestämde oss för att åka in till stan på lite sightseeing. Jag visade Slussen, Gamla stan o slottet, riksdagen, sergels torg, vi hälsade på Sparran på Kicks i Gallerian o sen gick vi på Drottningatan.


Behöver jag ens säga varför han skulle in här... ATG:)

Han tyckte att det var jätteroligt att se allt. På slottet pratade han med två av slottsvakterna om de tyckte det var ett roligt jobb de hade o om kungen bodde på slottet mm. Sa att de i alla fall hade en fin utsikt:) Ha ha, jag dööör:)


På Sergels torg. Sen åkte vi hemåt.

Väl hemma gjorde jag köttfärssås o spagetti. På kvällen gjorde vi klart stolarna o såg på tv.

Sådärja

Nu har man pratat med farsan i telefon. Han hade landat på Kallax o flygturen hade gått bra. Flyget var en timme försenat (ganska vanligt då det gäller Norwegian tydligen). Mange hämtade honom med bil så nu var de nästan i Antnäs:) Det snöade o höll på där. Skillnad från hur vädret är här, grått o trist. Fast nu vill jag inte ha snö utan nu vill jag att våren ska komma.

Det har varit en hektisk vecka. Han kom ju hit på tisdag kväll till T-centralen med Arlanda express o där mötte jag upp honom o så fick han åka tunnelbana för första gången i sitt liv. Var hemma i läggan ungefär 22.30. Sen efter det har det varit full rulle nästan hela tiden.

På onsdagen började jag på Hermods kl 13 så innan det följde jag med o visade vars Stockholmsmässan låg o hur han skulle ta sig dit o så vidare. Kollade även om hans biljett till mässan gällde o det gjorde den som tur var:) Köpte även 7 dagars SLkort o refill till hans telefon. Kan ju vara bra att kunna ringa om han skulle villa bort sig:)
Vi kom till fruängen igen vid 11.30 o då guidade jag honom i vårat lilla centrum, visade det viktigaste, alltså vars ATG låg så han kunde spela på travet. Efter det åkte jag till Hermods o han gick till lägenheten. Tror han åkte en sväng till mässan senare. På kvällen åkte jag, farsan o Jugge till Kungens kurva o gick på Ikea o Heron City. Köpte tyg till stolarna, rött o blått. Efter det hämtade vi mat från greken:) Resten av kvällen ägnade vi åt att försöka klä stolarna med tyget, det var inte det lättaste. Det blev färdigt först på torsdag kväll.


Såhär blev det. F gjorde mesta jobbet själv faktiskt. Jag kan ju säga att det såg ut som en bomb som sprängts i lägenheten eftersom vi flyttade på vårat eget bord för att vi skulle kunna ta bra kort på hans bord o stolar. Det låg även tygbitar överallt o verktyg o fan o hans moster:)

Farsan

Så var det äntligen tisdag o farsan sitter mest troligt på Kallax flygplats o väntar på att få gå ombord på flyget. Han har stängt av telefonen redan nu (man får ju inte ha på den på flyget så han stängde av den innan så han inte skulle glömma det):) Gissar att han är nervös, hela familjen är smått nervös:) Hur ska det gå? Ska han hitta? Hoppas att han her på telefonen då han landat så jag kan guida honom till Arlanda express. Ska möta upp honom på T-centralen. Vad jag vet har han aldrig åkt tunnelbana förr så det ska bli roligt o se:) Spänningen är ooooolidlig...

Det blir nog bra det här, men jag vet oxå att han kan driva en till vansinne:)

RSS 2.0