Bollnäs-Team Hanna!!!

Fy fan va bra!!! Blev verkligen rätt kör som vann. Brukar inte ringa in o rösta på TVprogram men den här gången kände jag att jag var tvungen:) En halv mille kan göra så mkt där för ungdomarna:) Bra reklam till stan också.
Jag är ju som sagt gode blödig av mig så jag satt o grina när de vann...ha ha...

Annars så var jag på akuten i Liljeholmen idag, fick vänta en halv timme tills det blev min tur. Jag fick 14 st Betapred à
0,5 mg att dricka (kortison) och 1 st Loratadin Dandoz 10 mg att svälja. Loratadin är ett antihistamin preparat som minskar klådan o så:) Känner att det har haft effekt o utslagen är nästan helt borta, så jäkla skönt!

 Fräscht:)
Såhär såg det ut, inte så bra bilder men men...o nu är det mesta borta:)
 Uppsvullna o fina ögon:)

Nån fler där ute i landet som har erfarenhet av detta? Skriv gärna o berätta.

Kortisonkur

Vaknade i morse och mina utslag är inte borta. Det har blivit värre. Båda ögonen är lite svullna nu o det kliar över heeeela kroppen. Ska till akuten i Liljeholmen klockan 13 o få en shot med kortison som förhoppningsvis stoppar det här. Blir tokig. Har gått igenom vad jag har ätit o jag har inte ätit nått ovanligt. Har tagit blodprover o kollat djur, gräs o allt sånt förr o jag var inte allergisk mot det. Det är ett mysterium.

Utslag:(

Jag verkar inte bli frisk nån gång. I morse vaknade jag med ena ögat svullet o nässelutslag över hela kroppen. Kliar. Har varit hos läkarna flera gånger förr om det här som blossar upp ibland o kollat vad det kan bero på. Ingen vet. Iddes inte fara o kolla upp det den här gången utan det får helt enkelt vara jobbigt ett tag o så småningom så försvinner det ju, brukar det iaf. Nu var det ungefär ett år sen förra gången.
Jag åkte ändå till Hermods idag. Var där igår oxå. Hoppas jag är frisk helt på måndag.
Borde ta blodprov till veckan oxå o kolla om mina värden är som de ska.

Ja ja, nu ska jag gå o lägga mig o hoppas att jag vaknar med utvilade ögon:) Kram på er!


Farsans premiär i Sthlm:)

En jäkligt rolig grej som händer nästa vecka är att farsan ska komma o hälsa på i Sthlm för första gången. Han har aldrig förr satt sin fot i huvudstaden. Ska bli riktigt roligt att få visa honom hur det är här. I vanliga fall har han ett bra lokalsinne, men vi får se hur han hittar här:) Jag o mamma pratade om det idag och vi kom fram till alla möjliga scenarier som han skulle kunna råka ut för. Ha ha. Det är ju bussar, tunnelbanor o gud vet vad i alla möjliga riktningar. Det går nog bra, han brukar klara sig ur det mesta.
En given grej vi måste göra är ju att ta oss till Solvalla nån dag, travtokig som han är:) Äta på greken måste han oxå få göra. Sen får vi se va vi hittar på. Han kommer på tisdag kväll o åker hem på söndag.

2 B continued...

Liiite piggare

Börjar känna mig liiiite piggare nu. Tror inte att jag har nå feber. Har ont i hela kroppen, känns som träningsvärk. Om jag får sova bra i natt så ska jag fara till Hermods på torsdag. Har inte råd att vara sjuk.
Hör att Jugge hostar lite, bara han inte åker på samma som jag:(

Människor som skrämmer mig

Människor som skrämmer mig är de utan självinsikt. Såna som skulle kunna gå över lik, ljuga för att rättfärdiga sig själv inför andra. Endast deras egna intressen anser de vara det rätta och alla ska rätta sig efter det. Om någon går emot, säger emot eller visar att de inte tänker tolerera detta beteende, så kastas man direkt ut ur deras värld. Ingenting är någonting värt av det som varit. Dessa personer lyssnar inte på helheten, olika faktorer som kan ha spelat in då vissa beslut tagits. De går bara efter sin egen övertygelse. Att alla är emot dem och vill dem illa. Dessa människor känner ingen empati för andra (de tror att de gör det, men så är det inte). De känner bara empati då det passar dem, om de skulle drabbas själva så försvinner empatin och ersätts av förakt och hat o gud vet vad. De vill gärna skylla på andra, allt är alltid andras fel, själv har de inte gjort något fel alls. Deras bästa täckmantel är martyrskap. De tar på sig en roll där de verkar som att de är offret, men de vet att deras handling som "offer" gör ondare hos den andra som får ta konsekvenserna av detta.

Min teori är att dessa människor mår väldigt dåligt, men kanske inte inser det själva ännu, utan kör på i sitt race som de anser är normalt, coolt och som de tror får dem att växa som människor. Istället blir resultatet att de blir ensamma. Man blir inte stark av att köra över andra hela tiden. Visst, det är bra med självförtroende osv, men det betyder inte att man har rätt att trycka ner andra för att man själv ska må bra.

Ett råd är att aldrig anförtro dem ditt innersta, för då kommer de att använda det emot dig då de själva mår dåligt.

Fortfarande sjuk

Det är helt otroligt vad sjuk jag varit i helgen o fortfarande är. Jag har t o m feber (ovanligt för mig) och har ont i hela kroppen. Natten mot lördagen kunde jag inte sova utan hade frossa, skallrade tänder typ. Jugge fick lov att gå upp o hämta extratäcke. Eller var det natten mot söndan, jag vet inte. Har iaf legat hela helgen. Först i natt fick jag sova några timmar. Sjukanmälde mig kl 08. Hatar att vara sjuk. Hostar o har mig. Jag undrar hur mkt snor en människa kan producera egentligen o vars kommer det ifrån? Det tar ju aldrig slut. Nice läsning va:)
Hoppas bara att Jörgen slipper bli sjuk. Han är så gullig! Min egen lilla butler;) Love You!

Nu har jag druckit te med honung. Har ingen direkt matlust så jag ska nog ta o lägga mig igen. Tur det finns böcker.

Shit va ja stöööör mä

Erik i körslaget stör jag mig på. Han sitter o äter hela tiden. Är han nervös eller? Får han inge mat hemma? Tics? Hoppas han åker ut!

En annan jag stör mig på är Paolo Roberto. Såg honom i nyhetsmorgon en dag och där skulle han o hans fru visa olika träningsövningar och prova på lite annat nyttogrejs. Han fick sätta sig med fötterna i nåt bad och så fick han avocadomask i fejan. Hela tiden kände han sig tvungen att påpeka att han minsann hade varit en tuff boxare förut o nu fick han sitta med masker o grejer och herregud, vad skulle han boxarpolare säga. Gud va skämmit!

För det första Paolo Roberto, så tycker iaf jag att du alltid har varit en mes och för det andra så tror jag inte att dina sk boxarpolare bryr sig. Kung i Kungsan...ha ha...jag skrattar ihjäl mig. Snälla TV, gör inget mer program där han får vara med! Variera er lite, tack!

För att inte tala om hur de stylar Gry Forsell i körslaget. Jesus Christ! Jag är ingen modeexpert o jag vet att hon är gravid, men hallå!

Sådär, nu fick jag ur mig lite. Skönt!:) Har jag inge bättre för mig??? Eeeeh...NÄ:)

Sjukling

Idag är jag sjuk. Hostar o har mig. Tråkigt. Vi hade tänkt åka till Ikea idag (vi ska göra om lite i läggan) men nu gick ju inte det. Kanske imorgon. Istället så ligger jag i soffan o slöar (förutom nu då jag sitter framför datorn). Ska bli gott med chirre o dirre:) Lär väl se körslaget eftersom Bollnäslaget fortfarande är med o Chulle skulle tydligen sjunga lite solo idag.

Ja ja, nu orkar jag inte sitta här nå mer, ska lägga mig i soffan igen...


Vilken resa

I förrgår ringde det en från arbetsförmedlingen till mig (inte min nuvarande handläggare utan en annan som jag har jättebra kontakt med, Anna-Lena) om att hon hade ett eventuellt jobb till mig. Jag höll på att laga mat precis då (bollnäsborna skulle dyka upp om typ en kvart) och hon skulle bara ringa o höra om jag var intresserad innan hon gick hem för dagen. jag frågade vad det var för jobb, men det sa hon att det kunde vi ta i morgon istället. Vi bokade en tid och så var det med det.
På kvällen började jag fundera på vad det kunde vara för jobb och tänkte igenom alla möjliga scenarion.

Jag gick dit igår som sagt och vi pratade i över en timme. Jobbet hon hade i åtanke var att jag skulle jobba halvtid som sekreterare på ett företag som arrangerar takvandringar i stockholm. Ha ha ha, asgarv! Det hade jag aldrig kunnat ens komma på i fantasin att det var ett sånt jobb hon hade tänkt ut:) Grejen är att jag är JÄVLIGT höjdrädd (det vet alla som känner mig). Företaget ville att man skulle kunna gå en sån där vandring på taket pga att man då skulle kunna svara på alla frågor eventuella kunder har. Jag sa att jag skulle kunna tänka mig att gå upp på taket, men jag kan inte garantera att jag klarar av att gå en hel vandring runt där uppe www.upplevmer.se. Vi bestämde att jag skulle fundera på detta och att vi skulle höras nästa dag (läs idag).

Jag gruvade mig hit o dit om det här. Jag försöker att utmana mig själv hela tiden, men det här var fan på gränsen. Till slut när jag vaknade i morse hade jag bestämt mig.

Jag skulle göra det! Fy fan, men jag skulle göra det! Det första jag gjorde idag var att ringa Anna-Lena. Inget svar. Jag pratade in ett meddelande om att jag ville ha det eventuella jobbet. sen ringde jag till a-kassan. Fick info där som jag tyckte lät bra ändå. Sen arbetsförmedlingen, a-kassan igen för att dubbelkolla. JAG HATAR VERKLIGEN DEN MESTA AV PERSONALEN SOM JOBBAR INOM AKASSAN! Otrevligare personal får man fan ta o leta efter. Den andra personen jag pratade med sa att hon inte kunde svara på mina frågor eftersom det var olagligt. Hon måste vara störd inni huvet sitt! Orkar inte gå in på allt vi pratade om, men det slutade iaf med att jag sa "Tack så mycket för ingenting".

Ja ja, skit i henne. Jag fick tag i min handläggare o han skulle kolla upp en hel del grejer. På arbetsförmedlingen är de iaf trevliga.

Sen bestämde jag mig för att äta lunch med Sparran inne i stan. Åt en jättegod macka med brieost o salami.

Efter det åkte jag till Gamla stan och gick till Riddarholmen där Upplevmer har sitt kontor. Ville se hur det såg ut och hur högt det där huset man ska gå på ser ut i verkligheten. Det är gode högt, men jag skulle nog klara av det där tänkte jag.

Efter det så ringde jag Anna-Lena igen för att höra lite. Hon sa att hon fått mitt meddelande om att jag ville ha jobbet och att hon precis hade pratat med företaget. Tyvärr var det så att det inte skulle bli aktuellt med jobb förrän i juli och inte i mars som det varit tänkt från början. Detta pga att de lokaler de har håller på att renoveras och att man hade hittat RADON i dem idag och därför inte går att arbeta i. Renoveringen skulle ta längre tid än de trodde. Det är så jäkla typiskt.

Ja ja, jag ska iaf inte ge upp utan jag ska försöka utmana migsjälv med höga höjder, typ gå upp i stadshuset osv. Då kanske jag kan återkomma då till dem i juli så får vi se.

Tacos

Jäklar va jag har skurit upp grönsaker o sånt idag. Vi hade besök av 4 bollnäsbor som inte är liten i maten direkt. Det gick åt en hel del:) Men man blir väl hungrig av att jobba utomhus hela dagarna som snickare. Tur att maten räckte iaf:) o gott vare!

Nu håller jag på att bli galen igen! Jag har ju berättat förr om den här jävla gropen de har byggt mitt framför våran balkong (det ska stå en restaurang där så småningom). Nu är klockan 21.20 och de håller på att borra upp asfalten för att kunna dra dit el och det låter förjävla högt. Går inte att öppna dörren o vädra för då hör man inte ens TVn.
Varför....VARFÖR måste de hålla på så jävla seeeeent?! Fortsätter de efter kl 22 då jävlar går jag ut på balkongen o skriker åt dem:) Jävla svartjobbare! Blev lite svordomar här men jag känner att det är befogat.

Handbolls VM

Jäklar va bra Sverige är nu!!! SPÖADE Spanien! Det här kan bli hur bra som helst. Snälla gode gud om du finns, låt mig för en gångs skull få glädja mig åt en framgångsaga...

Annars så kollar jag på Idrottsgalan på TV. Hemskt va blödig jag är, grinar för minsta grej. Tycker det är så jäkla fiiint när folk lyckas med nåt.


När jag ändå håller på

så tänkte jag lägga upp nån bild från Mickans 30årsfest:)


Hade inte setts på ett år. Tyvärr bor hon i Uddevalla nu o det är ju en bit dit.


Bror o syster:)


Jag o Krille


Är vi it söta så säg?!



Twinsen:)


Skål!


Tack o slut...rodvinstjut:)

Kanske lägger in lite bilder i Pixbox senare. Och Mickan om du läser detta så ska jag skicka bilderna till dig nån gång i framtiden:) Är lite seg vettu:)

Spelkväll

Sitter o slöar lite framför datorn. Håller på att kolla runt efter nån färja man skulle kunna ta o åka i helgen. Kanske till Riga:) Det var år o dar sen jag åkte och jag känner att nu är det dax igen. Det står mellan det eller att åka till nån stad jag inte varit i o bo på hotell. Jörgen är väl inte sååå pigg på färja, men har blivit övertalad:)

Annars så var familjen Bolling här i går (lördag) och vi käkade god mat, drack gott och spelade sällskapsspel:) Alias och Pictionary. Jättetrevligt! Det är inte ofta jag får nån att spela med mig. Jörgen är inte så glad i det, men jäklar vad han tog det på allvar till slut:) He he... Självklart spelade vi killarna mot tjejerna och inte oväntat så vann tjejernas lag, som vanligt. I kubb vinner vi oxå jämt.


Den gula gubben var Patriks och Jörgens. Den röda var våran och som ni ser har vi vunnit långt utanför spelplanen t.o.m:)


Sen vill jag bara visa kvällens teckning no1 ritad av Patrik:) Är det här en stridssköldpadda (en av Jörgens gissningar) eller vad? Kan ni se?:)

Nu ska jag fortsätta kolla lite på nätet om färjor. Tack för en kul kväll o gonatt!

Bokat!

Sådär! Nu har jag pratat med min ömma moder om påsken och vilka datum jag skulle boka för flyget. Det blir uppresa onsdagen den 8 april och hemresa onsdagen den 15. Det blir bra. Om det inte skulle funka för mig då, så går det att boka om resan till sommaren. Men nu har jag biljetter ifall att:)

Nu ska jag ner i tvättstugan igen.

Jag har varit dålig på att uppdatera mig

Tänkte bli bättre på att skriva i bloggen f r o m nu. Nu har vi tvättid och det är splitternya tvättmaskiner i tvättstugan. Nästan så att det helt plötsligt blev roligt att tvätta:) Får se hur länge det håller i sig.
Annars så har jag städat bort det mesta av julen idag, jag tänkte synda och behålla adventsljusstakarna och julstjärnan ett tag till eftersom det är så mörkt här. Vi har ju inge snö som lyser upp. Vet inte hur det ligger till det där med hur länge det är meningen att man ska ha kvar dem. Julgranen ska ju ut 20ndaknut iaf. Hade ingen gran i år heller här hemma, känns ingen vits med det.
Jag vill utomlands!
I maj nångång ska jag, Jugge, Eva och Janne på en weekendresa, det lutar år Barcelona. Längtar som f*n:) Fast jag vill även åka på en lite längre resa, iaf en-två veckor i år.

Har börjat fundera på påsken också. Ska vi åka upp eller inte? Jag vill då till stugan, men det beror lite på... Borde boka flyg idag.

Halloy

Jahapp, då är man hemma igen:) Kom hem för en kvart sedan. Det har varit en skitrolig dag. Festen jag skulle på var Mickans 30årsfest. Det var skitkul att träffa henne igen. Nu är jag dock trött o lär väl gå o sova. Det var en jädra bra bit att åka ikväll, men vi hade tur o behövde inte vänta på tunnelbanan alltför länge:) Sundbyberg skulle man kunna bo i, men jag har hört att man inte är en riktig Sundbybergare om man inte är minst tredje generationen:)
Vi har sparat 300 spänn ikväll (som ska gå oavkortat till våran stugfond) genom att skita i att åka taxi ikväll. Så jävla bra gjort av oss, eller hur?! 
Oj, klockan är kvart över sex...GODNATT! 

Strömlöst

Idag steg jag upp skitsent, halv tolv tror jag:) Skönt att få sova ut, känns som att jag har en förkylning på gång eller nåt. Imorgon ska jag på fest så idag har vi varit i Stjärtholmen och kollat efter kläder, gick inte så bra för jag hittade inget jag ville ha. Dessutom så gick strömmen i hela gallerian så det blev nästan helt mörkt o man såg inte vad man hade framför sig. Det var lite coolt. Undra hur många som stoppade på sig grejer. Allt slutade ju fungera. Till slut valde butikerna att stänga för allt. Vi åkte hem, orkade inte vänta på ifall strömmen skulle komma tillbaka. Kanske ids åka dit imorrn igen, får se.
Vi kom iaf hem och hann laga mat (grönsakssoppa), sen gick elen här oxå. Jäkligt konstigt faktiskt. I förrgår gick elen två gånger dessutom. Det måste vara nåt joll nånstans. Jädra tur att den inte gick igår då jag färgade håret:) Det är otroligt vad tyst det blir när man är strömlös åsså är det jäkligt mysigt att tända ljus. Ha ha, där ser du Jugge att det finns en anledning till att jag måste pracka på mig en massa ljus när jag är på Ikea!

Romantik på hög nivå...

...är det när jag sitter framför datorn och i ögonvrån märker att Jugge är i begrepp att rengöra kattlådan så jag slipper:)

Upprensat

Igår kom vi hem till Sthlm och det första vi gjorde var att köpa sushi:) Gott! Sen var det bara att ta itu med uppackning, byta vatten i akvariet, städa, gå igenom posten mm. Skönt att få det gjort.
Idag har vi gjort allt som är sådär skittråkigt men skitnödvändigt att göra. Vi har ringt runt till facket, kollat upp akassan o förbunden, kollat lite på el osv. Allt för att försöka minska våra kostnader. Vi tjänar rätt mycket på att ändra lite har vi märkt:) Det är synd att man inte har orkat ta tag i det här tidigare. Dessutom är pappersgöra bland det tråkigaste jag vet:/ Men nu är det gjort!

För att jag ska kunna koppla av helt i helgen ska jag skriva klart ett arbete idag som ska vara inne på måndag. Vem är jag? Vad kan jag? Vad vill jag?
Det är de frågorna jag ska svara på, har funderat hela julen och har väl inte riktigt kläm på det hela men jag får väl dikta ihop nåt trovärdigt;)


Jag lär väl...

...ta o skriva nåt här idag iallafall. Är i Bollnäs nu och det har varit trevligt. Vi har hälsat på kompisar, ätit gott, sett på TV, varit på stan, bastat mm. Jag är gode trött, kanske håller på att bli sjuker. Imorrn åker vi hem och det ska faktiskt bli jätteskönt! Nu vill jag hem till MIN säng, MIN kyl, MIN garderob, MIN dator, MINA SAKER! (Eller mina o Jugges kanske jag ska säga:)) Vi har varit hemifrån skitlänge nu, sedan den 20 december och det tär på krafterna faktiskt. Egentligen skulle vi stanna hela veckan ut men det känns skönt att få komma hem o vara ledig i sthlm också. Jörgen har ju tagit ut semester, eller om det var komp så jag hoppas att de inte ringer på onsdag från jobbet o tror att han jobbar.
Ja ja, nu ska jag ta o göra nåt annat, typ kolla på TV. Höres!

God fortsättning på er alla!!!

RSS 2.0