Hemma igen o ny dator

Tjoho! jag har fått en bärbar dator av Jugge i julklapp men vi köpte den först idag. Hittills är jag jättenöjd med den. Tänker ta med den till torpet när vi åker dit så kan man kolla film på kvällen iaf om inte internet funkar. Det är en HP Pavillion:) Love it!

Annars så har jag ju varit i Pite i nästan en hel vecka, underbart. Tokkallt däremot, höll på att frysa näsan av mig första dagen, minus 30. kom dit i torsdags på förmiddagen, blev hämtad av Mange o Thea:) Sen överraskade jag pappa som inte visste om att jag skulle komma, han blev verkligen överraskad=mycket roligt:) Jag lagade gulaschsoppa på önskemål av mamma, gott.

På fredag, hmm vad gjorde jag då, jo Emma o Jocke kom. Jag o moder storhandlade och Emma gjorde födelsedagstårtan till pappa som fyllde år på lördagen. Eftersom pappa tjatar om medicinen Waran hela tiden (som han slipper äta tack o lov) så gjorde jag en ödla (en varan) o satte den på tårtan. Vilken humor vi har va?:) Farsan tyckte det var kul iaf:) Känns skönt att man kan skämta om allt det jobbiga som varit.




På lördag for jag, Emma, Jocke, Petra o Thea på stan o shoppade. Roligt när det inte finns så många affärer, lite lättare att bestämma sig för vad man vill ha åsså är det betydligt färre folk i rörelse. Sen efter shoppingen var vi goooode hungriga så vi bestämde oss för att vi skulle äta tårta innan maten:) Lite omvänd ordning:)

Sen var det dax att skruva ihop grillen o sen grillade jag o jocke fläskfilé och entrecôte, blev hur gott som helst. Precis när jag började grilla började det självklart att snöa, stora flingor. Då jag till slut var klar så var ryggen vit av snö:) Maten blev jättegod. Älskar grillat!

På söndagen bar det iväg till Luleå och Leos lekland (kanske inte mitt första handsval på ställe men det var jättebra för då kunde ungarna leka medans vi pratade på) för att äntligen träffa bästaste Eva och Sara:) Tiden bara flög iväg. Även om vi inte träffas så ofta, märks det inte för det känns ändå som att det var igår man sågs.

På måndag blev det surr/fika/lite shopping med Mikaela och Cattis. Avslutade dagen/kvällen med middag på Golden Dragon. Mysigt!

Tisdag åkte jag ensam till Repris (en loppis), köpte två tallrikar 3kr/st. Sen ÖB o sen köpte jag med mig blandsallad från Ängeln hem till mig, mor o far. Kring 15.30 blev det färd mot Skeppet med Sanna, Thea och Petra. Det var jättelite folk där så man kunde röja hur man ville. Sanna tvingade mig att åka en överjävlig rutschkana 2 gånger!!
Hon sa: "Du kan hålla mig i handen åsså åker vi samtidigt". (vilket vi gjorde).
Sötunge!


Ni ser ju!

Pite here I come

Ska bli så jäkla kul att åka upp o stanna i en vecka. Synd bara att jag prickat in då det är riktigt myggfritt! Ska vara ca 20-30 minus hela tiden jag är där enligt SMHI. Långkallingar o täckbyxor är packade. Mitt flyg går kl 08.30 (om det inte är förseningar). Mange o Thea hämtar mig på Kallax:)

Ska bli roligt att träffa alla:)

Sommar

Jag längtar jättemycket till våren och sommaren för då kommer det att explodera med blommor i våran trädgård på torpet. Jag vill oxå att så många som möjligt vill komma o hälsa på oss där:) Ni är sååå välkomna alla som vill:)

Skulle vara roligt att fira midsommar där med de som vill.


Samernas nationaldag

Igår var det samernas nationaldag. Firade inte den nå speciellt, borde kanske göra det.

Helgen som var

I helgen var vi i torpet igen. Vi blev klara med isoleringshelvetet (nästan iaf)! Tjohoooo! Så jävulskt skönt. Måste svära mkt för att verkligen få ur mig glädjen jag känner efter denna bedrift! Fyyyy faaaan, va skönt!:) Den isolering som vi har kvar är bara ett skikt högst upp på toppen, men det kan vi inte lägga dit förrän vi har balkar i taket typ, svårt att förklara.

       
Isoleringen from hell.        Blå plast vi täckte med.

Mini var nyfiken.

 
Jag gjorde skitgod pizza med oliver, fetaost, skinka, tomater, ost, champinjoner, squash, ruccola. Man måste ju äta oxå.


Vad är det med katter och plastpåsar??

Vi tog en promenad också i den nytrimmade skogen.





En bild jag tog precis innan vi åkte hem igår.









Kulturhuset o rulltrappeincident

Idag var jag på kulturhuset. De har ju byggt om där o nu tycker jag att det är riktigt fint. Jag lånade böcker i biblioteket och fikade en macka högst upp i caféet. Det är faktiskt mysigt att sitta där uppe o titta ner på alla byggnader o människor.

Det höll på att hända en riktigt läskig grej. När jag skulle åka rulltrappa ser jag i ögonvrån en man som slänger sig framåt, snubblar så han ramlar, reser sig igen o kutar mot rulltrappan. Då ser jag en liten unge krypa nära trappan. Mannen kastar sig fram o tar tag i barnet som undkommer med nöd o näppe. Livsfarligt det där. Det är hur lätt som helst att barn kan fastna och i den åldern (ca 1,5år) går det så himla snabbt. Nån sekund bara så kan allt hända. Det är inte första gången jag ser detta hända. Tack o lov gick det bra denna gång också.


Skogsaverkningen

Som jag berättade tidigare så har de averkat skog uti vårat älskade torp. Enligt deras tidplan så har de i princip tagit alla träd de tänkt bredvid oss. Jag tycker det blev jättebra. Förut var det svårt att gå i skogen för det var så trångt. Nackdelen med avverkningen är allt ris som de förmodligen kommer att lämna kvar, men vi får se hur det blir. Här kommer iaf lite bilder på hur det ser ut nu på våran tomt.



















Såhär ser det ut utanför våran tomt.
              

RSS 2.0