Kulmungi

På fredag åker vi till Kulmungi. Ska fira moster Lena som fyllt 50 år. Det ska bli roligt! Längtar. Det enda som jag inte ser fram emot är flyget. Hatar att flyga. Känner mig så instängd o har ingen kontroll, men jag ska nog klara av det denna gång oxå. Jag åker inte hem så ofta som jag skulle vilja och det beror tyvärr på detta, men det går lättare för varje gång.

Just nu håller vi på att tvätta kläder och det är såå tråkigt! Men skitskönt att få det gjort. Vi har ju missat en eller två tvättider på senaste tiden så berget har ju vuxit sig ganska stort, ska boka en tid nästa vecka oxå.

Annars så rullar allt på i ekorrhjulet, men jag är så trött! Helgerna går åt till att sova mest. Har fått känningar av panikattacker igen på senaste och det känns inte så kul. Tror att det beror på att jag är tvungen att jobba över minst tre dagar i veckan.

Hittills denna vecka:

Måndag: 06.00-16.30
Tisdag: 06.30-16.00
Onsdag: 06.30-15.00 (min ordinarie arbetstid)

Får se hur det blir imorgon men jag tippar på 06.30-16.00. BLÄ! Malin=negativ idag...får skärpa mig, man ska vara glad över att ha ett jobb! Övertiden får endast tas ut i komp, så jag ska ta ut 3,5 timme på fredag.

Nu ska jag återgå till tvättberget och snart är det Greys på TV. Höres! Kram på er alla!


Uppdatering

Jag har sagt det förr men jag är så himla sugen på att köpa en stuga/torp. Skulle vara underbart att åka bort till landet på helgerna o låta katterna springa fritt.

Om en vecka åker jag äntligen till Kulmungi. Ska bli jätteroligt att träffa alla igen. Det är alldeles för sällan. Mest ser jag fram emot att träffa Thea och Sanna, mina gullhönor:)

Annars så tog jag ju den där vaccinsprutan för en vecka sen o biverkningarna avlöser varandra. Ont i armen har jag inte längre, men munsårsjävulet är kvar och sen har jag fått lite nässelutslag. Hoppas att det går ner så jag slipper ta en kortisonshot.

På jobbet märks det att det är gratis att parkera i garaget på Skärholmen nu igen. Folk har börjat strömma till och det är roligt. Det märks även att en viss person slutat arbeta med oss för några veckor sedan. Allt känns mycket roligare. Det är inte klokt vad man kan bli påverkad av en enda person. Han var riktigt negativ. Ej saknad m a o.

Nu ska jag fundera på om jag ids laga mat idag o vad det kan tänkas bli...

...till slut...kan de bli klara nån gång här utanför???

Kusinträff

Undrar om jag har råd att åka upp igen i november... Skulle verkligen vara kul!


Vaccinerad, munsår o veterinärbesök

I torsdags efter jobbet gick jag och vaccinerade mig mot svininfluensan eftersom min läkare sagt åt mig att göra det pga av att jag har nedsatt immunförsvar och därmed tillhör riskgrupperna. Sagt o gjort. Det gick bra, gjorde inte speciellt ont. Däremot vaknade jag på natten av att det värkte på armen där de stuckit. Som att jag hade fått ett stort blåmärke där. Idag, lördag har jag fortfarande ont. Märkligt. I vissa lägen då jag rör på armen så tar det ont:( Tur att jag sa åt dem att sticka i vänster arm.

På vårdcentralen sa de att jag kunde få vissa förkylningssymptom av vaccinet. Jag har fått MUNSÅR som jag ofta får då jag är förkyld (fast jag är inte förkyld), o det är INTE kul! Hatar verkligen det. Tur det finns Vectavir o Anti. Det hjälper faktiskt.

Kommer ihåg hur man höll på då dessa salvor inte fanns:) Zink pasta, snus, kaffe o fan o hans moster men inget hjälpte ju. Om man tar på sig zink pasta på läppen så lyser det vitt!!! Jag provade t o m att blanda det med läppstift så det inte skulle synas lika väl:) shit vad man höll på.

På torsdag kväll hade Liten pinkat utanför lådan, igen, men denna gång var det blodblandat. Skräck! Ringde veterinären fredag morgon då de öppnade och de tyckte att jag skulle komma in akut med henne eftersom de inte hade kvar några bokningsbara tider på fredagen. Bättre att jag kom in med henne en vardag akut än akut på en helgdag då det blir mkt dyrare. Bara att komma in kostade mig 810 kronor (en helgdag 1560 kr). Slutnotan blev 2008 kronor men då köpte jag mat oxå.
Det var urinvägsinfektion som jag redan listat ut. Hon fick en smärtstillande spruta och medicin som tar ner inflammationen.

Eftersom Liten är en ganska "sprättig" katt=rädd av sig, kan urininfektionen ha orsakats av detta. Jag fick tips om ett lugnande medel som heter Feliway. Finns som flaska man sprayar och som en manick man sätter i eluttaget som avsöndrar detta ämne. Ämnet finns i kattens körtlar under hakan. En katt som är osäker av sig går ju gärna och stryker sig med ansiktet överallt och då utsöndras detta ämne. Hoppas att det fungerar. Vill verkligen att hon ska må bra!

Sen ska Liten BANTA. Hon är en liten fettokisse:)




Mattes lilla tjockis:)


Lucy Seven

Säga vad man vill om lilla Bollnäs, men musik kan de! Jag tror Lucy Seven kommer att slå. Gillar dem mer o mer, Liberation fastnar. Kolla in dem på Youtube! Det är en order!

Äntligen fredag!

Trodde aldrig att det skulle bli fredag men nu är det äntligen helg! Så jäkla skönt att få sova ut imorgon. Är gode jobbigt att väckaren ringer 05.20 varje morgon speciellt om man inte går o lägger sig i tid. Borde gå o sova klockan 21 varje dag för att få all sömn jag behöver men så blir det ju nästan aldrig.

Undrar vad man skulle ta o hitta på i helgen. Är gode sugen på att se Salvador Dalí på Moderna museet... Catarina Hansen, varför ska du bo i Pite? Vem ska jag nu gå med?;)


Måla

Nu när jag varit hemma i två dagar och vilat, har jag börjat fundera på att ta upp mitt måleri igen. Det var så länge sedan jag målade å nu har jag faktiskt en arbetsplats att vara på (nytt skrivbord). Jag har ingen inspiration, men den brukar komma när jag väl sitter där.
Det jobbiga är att jag inte kan lämna framme grejerna för då kommer Liten o lägger sig på blocket, slickar i vattenglaset eller biter i penslarna o det är drygt. Vet inte hur många tavlor hon har förstört genom åren och vattenglas hon spillt ut.
Jag vill ha ett rum som bara är till för mig, där jag kan lämna allt hur som helst o veta att det ser likadant ut när jag kommer tillbaka. En atelje med andra ord.
Men nu är det som det är. Vi bor i en tvåa o då får man göra det bästa av situationen:)

Bokat flyg

Jag har iaf bokat flyg fredagen den 30:e oktober. Jag ska till Kulmungi igen:) Min moster Lena fyller 50 o vi ska fira henne på lördagen. Det ska bli roligt att träffa alla igen:)
Tyvärr hinner jag nog inte åka nåt till Pite, utan vi åker direkt från Kallax mot Kulmungi o sen hem på söndan direkt till Kallax från Kulmungi. Blir enklast så. Längtar!

Jag ska försöka åka norröver lite oftare nu. Kanske varannan månad eller nåt.

Hack hack hack...

I morse vaknade jag av en sån där asfaltsmaskin som hackar o dundrar som fan här utanför. De verkar aldrig bli klara med nånting här ute:(
Vad är det som är så jävla svårt? Jobba dygnet runt bara det blir klart nån gång! Det värsta är att när de är klara med vägen så ska de bygga två hyreshus till på andra sidan vägen. Det beräknas vara klart 2010 nån gång.
Hack hack hack hack hack hack hack hack hack....

Vad ska jag ta o hitta på idag? Skulle behöva röjas upp här hemma, men jag får ju inte göra något ansträngande så jag kan inte dammsuga o sånt. Ska iaf ta o kolla på nätet efter en stuga. Skulle vara så skönt att ha nåt ställe man kunde åka till på helgerna så katterna kan springa omkring o man själv får uppleva tystnaden. Nu ska jag ta o mata firrarna.

Höres sen!


RSS 2.0