Min första semesterdag! och helgen som var...

Idag är första semesterdagen, fattar inte riktigt att jag ska vara ledig från jobbet i tre veckor. Svårt att varva ner.
Skitbra väder har det varit idag iaf, suttit på balkongen med Juggs o ätit o druckit nån öl:) bygget nedanför oss är fortfarande inte klart så vi har suttit o tittat på när de "bygger". Just nu håller de på med en handikappramp som vi tror att de måste göra om sen. Men det är inget ovanligt, de bygger på o bygger om o håller på. Gör om igen, vilar...bygger...röker...går hem...osv. drygt. :) Vi har iallafall underhållning från våran balkong.


Förra helgen var hektisk o bjöd på både glädje och sorg och jag var helt slut efter den. Skulle på begravning för en av mina bästa vänners far. Trots stark flygrädsla satte jag mig på flyget. Framsteg...
Åkte på tordag kväll till Arlanda, sen till Kallax där jag landade 22.30. Farsan hämtade o så åkte vi bil till Pite. Somnade kanske halv ett. Steg upp klockan 6, åkte iväg mot Övertorneå kl. 7. Mötte Eva-Lena (my darling) där klockan 10.00. Åkte till Hietaniemi kyrka, där begravningen skulle börja vid 11.00. Det var en bra begravning eller vad man nu ska säga, vill inte säga mer om den här.

Efter begravning o minnestund åkte jag o Eva-Lena till Övertorneå igen o hälsade på Malin o Lena Buska. Det var skiiitkyyyl att träffa dem igen. Var så länge sen. Visste inte att Malin flyttat till Stockholm sen nån månad, så himla kul!
Vi gick på Övertorneåmarknad o så köpte jag en lott av min morbror Roger som stog i ett av stånden (Länkarna). Vann inget tyvärr, men det gör inget:)


Från "andra sidan" till "andra sidan":)


Jag o Eva-Lena bestämde oss, trots visst tjat att stanna kvar åka till Kulmungi, så vi köpte pizza o drog till byn. Där var det skitroligt o alldeles underbart att äntligen få träffa Leifi o Gerdi igen (var nog tre-fyra år den sist). Känner mig hemma där. När vi käkat pizza o pratat en del gick jag "till andra sidan" för att träffa mor, far, moster Lena, Anders, mina kusiner Emil, Tobbe o Sofie:) Var riktigt roligt!
Klockan 23 fick jag skjuts av kusin Emil på moppen (trimmad o gick jävligt fort) till "andra sidan". Jag o Eva-Lena bastade vedeldad bastu o pratade som förr i tiden. Bestämde att vi skulle bli bättre på att hälsa på varann i fortsättningen:)

Sov över där. Vaknade av att solen sken stenhårt på mig o att en hund (Blossa) låg sked med mig:) Ha ha. 
Dagen efter käkade jag bondsås på "andra sidan" (Lena o Anders), hängde med alla där. På kvällen åkte jag, Eva-Lena och Lisa till Övertorneå. Det var ju marknad o med det såklart utgång. Fast jag var helt nykter. Ville inte riskera att vara bakis på söndan då jag skulle flyga, som sagt flygrädd (klaustrofobisk typ):) Huuija!


Förfest hos Malin Buska. Det var kul ute, trots att jag var den enda (förutom Lisa) som var nykter. Träffade min darling EVA NISKA. Fan att vi inte bor i samma stad. Hon är bland de mest underbara, skönaste människor jag känner. Ta åt dig, vet att du läser min blogg ibland;)



Jag o Eva-Lena.


Evvo och Malin:)



Kring tre på natten åkte vi mot Kulmungi...igen..:)
Klantig som jag kan vara ibland, så hade jag råkat mosa en banan jag hade i väskan så det for sånt grejs över kameran så jag kunde inte ta nån bra bild på en bland det absolut vackraste vyer jag sett i mitt liv. Det var 8 grader i luften o vattnet i Torneälven var varmare så det dansade älvor på älven o solen som aldrig riktigt går ner glödde som eld o månen var vit på himlen. Fy fan vad vackert!



Suddiga kort pga av bananen...men men...ni kan föreställa er...



Sen var det söndag. Åkte från Kulmungi kring 14.30 till Rantajärvi. Min mormor o morfars hus. Morbror Roger bor där nu med Missu o två katter. De har rustat upp det fint invändigt, men själen är kvar. Egentligen är det allas hus nu men Roger bor där o tar hand om det. Skulle vilja skaffa en liten stuga där med "utsikt" över sjön.



Den här platsen skulle funka:) Mitt på gamla vägen.


Mitt älskade Rantis.

Efter Rantajärvi (där jag plockade blommor från ängen till graven) åkte vi till mormor och morfars grav i Svanstein. Hittade en vas att sätta blommorna i. Kommer ihåg att mormor Thea tyckte om när vi plockade blommor åt henne från den där ängen:) Tror aldrig att jag har satt en odlad blomma på hennes grav o lär väl aldrig göra det heller.
Oj, nu blev jag sentimentalisk;)

Vi åkte direkt till Kallax o jag tog flyget "hem" igen:)
Nu ska jag vara social, har varit tråkig enligt Jörgen...;)

Det är hit man kommer när man kommer hem

Som Ronny Eriksson sjunger...
Imorgon bär det av mot Pite!! Fast det blir en kort o intensiv resa med blandade känslor. Flyget går 21.10 o landar i Lule 22.25. Sen bil med farsan till Pite, äta nåt, sova...typ.
Upp tidigt på fredag morgon, åka bil till Hietaniemi, begravning klockan 11.00. Eva-Lena (en kompis) ska oxå dit så hon möter mig där. Mor o far åker vidare ca 5 mil till Svanstein för en annan begravning som även den är klockan 11. Hade velat gå på den oxå men det går ju inte tyvärr...

Senare på eftermiddagen/kvällen kanske jag o Eva-Lena stannar till i Övertorneå, det är marknad där och jag vill väldigt gärna hinna träffa Eva om det går. Vi får se hur det blir. På lördagen vill jag bara ta det lugnt, vara i Kulmungi eller Rantajärvi, basta o kanske ta mitt första dopp för i år. Det var mycket länge sedan jag hälsade på alla där. Det ser jag fram emot.
På söndag eftermiddag åker vi hemåt igen. Mitt flyg går 19.35. Får se om det går att tajma in det så jag inte behöver åka till Pite utan kan åka direkt till flygplatsen i Lule.
Ja ja, det blir nog bra det här.

Det är som sagt med blandade känslor jag åker upp. Jag är otroligt ledsen för att det är begravning o allt det där, men samtidigt är jag glad för att jag ska få träffa alla släktingar o vänner som jag inte sett på ett tag. Känns konstigt att både vara glad o ledsen på nå vis...Knäppt?

Nu ska jag gå o sova. Big day tomorrow! Puss. Love you all...


Satans

jävla skit!! Jag har tagit fel på datum!!!!

Hade för mig att Rockweekend var nästnästa helg... kollade på deras hemsida nu o ser att det är nu till helgen:(
Jag ska ju upp till Tornedalen då. Fast jag känner att Tornedalen är rätt beslut ändå, inget jag tänker ändra på. Det är bara så irriterande att jag tagit fel på datum!

Ja ja, inget att göra nåt åt...

Syrran o company ska ju komma hit o hälsa på och de skulle komma efter den helgen pga att jag o Juggs skulle till Bollnäs o Rockweekend. Undrar vad vi ska hitta på nu då den helgen? Kanske följa med dem till Kolmården eller åka till Bollnäs ändå. Vi får se.

Fy fan vad vidrigt!

Satt o såg på tv o i reklamen bytte jag till TV 4 Sport. Jag fick fan kräkkänslor när jag såg vad de visade. Ultimate fighter, hur fan kan man visa sånt på tv? Hur fan kan det kallas sport? Två sk män slogs. De låg på golvet o blodet rann o var utsmetat i rinken o de slog varann på huvudet o överallt medan ett fåtal i publiken hejade på. Fy fan alltså! Jag är så upprörd så jag knappt kan skriva.

FF...eller JF

Jörgenfritt:)
Jugge är på nån båt i skärgården med nåra gubbar. Jag har lägenheten för mig själv vilket är skönt. Har planterat om lite blommor, slappat, o grejat på i min ensamhet. Ensamhet är skönt när det inte är påtvingat.
Jag har även bokat flyg till nu på torsdag. Ska till tornedalen för begravning o träffa släkt o vänner. Det var länge sen jag var där. Ska bli skönt att komma upp dit igen. Rantajärvi är sommar för mig, har spenderat mycket tid där i krokarna då jag var yngre.

RSS 2.0