Mina vänner är som maskrosfrön, spridda med vinden...

Så har man varit iväg o träffat kompisar i Luleå. Boden och Smedsbyn:) Åkte 10.45 på förmiddan o kom hem 21.30. Det var tur att det gick att träffa alla tre (Eva, BodenSara och Sparran) idag så man bara behöver åka en sväng uppåt. Det var så jäkla kul att umgås igen, mina vänner betyder mycket för mig! Nackdelen med att bo i Sthlm är att man inte hinner ses så ofta.
Igår hann jag med att träffa Maria och Mikaela och imorgon blir det Cattis, ska bli kul att se huset hon flyttat till.

Om det inte hade varit så drygt att köra bil så hade jag åkt o hälsat på Eva-Lena i Tornedalen och Therese i Arvidsjaur också, men det får bli en annan gång. Varför ska alla vara så utspridda?

Lottapotta är ju i Nya Zeeland nu, annars träffas man ju alltid då man är i Pite. Hörde rykte om att Frida är o hälsar på sina föräldrar här, så det skulle vara kul att träffa henne oxå. UmeSara har jag inte heller hunnit med, får se när det blir. Isabelle mfl också ja...ja ja...än har vi ju inte åkt hem.

Får se hur länge vi blir kvar i Pite, var ju tänkt att vi skulle stanna här till den 5 januari men nu kanske det blir ändring.

Tack, Eva för idag! Hoppas du kan komma o hälsa på i storstan snart! Puss!

Färdigrökt!

Jag har varit nere i en svacka så jag har inte haft lust att skriva något i bloggen på ett tag, men nu ikväll fick jag en anledning.
Farsan har precis rökt klart sin sista cigarett. Nu har han officiellt slutat röka:) Det är julafton nu och dealen är att om han slutade röka på julafton så ska jag köpa solceller eller gasolkyl/frys till stugan. Vi får se hur det går, hoppas han klarar det! Vem vet, då kanske morsan slutar också. 2 B continued...

Jul jul, strålande jul...

På lördag morgon bär det iväg till Bollnäs o på måndag åker vi mot Piteå. Shit vad jag längtar! Egentligen skulle vi åka till Pite redan på söndan men pga omständigheter så blev det inte så. Det ska bli så kul att fira jul med både Sanna och Thea i år. Sanna är med oss vartannat år tyvärr. Tidigare tyckte jag inte speciellt mkt om julen, men nu är den betydligt roligare då det finns barn med i bilden (som dessutom fortfarande tror på tomten). Kanske blir att fira jul i Bollnäs nästa år med Juggemaffian:)

Ja ja, nu har vi tvättid o det är inte alls kul, men det måste göras det oxå. Höres!

Sushi igen:)

Jag håller på att göra sushi till middag igen:) Eftersom vi ska åka till Bollnäs på fredag eller lördag morgon, så måste vi använda det som kan bli dåligt. Vi lär ju inte komma hem igen förrän kring den 10 januari. Jag upptäckte att vi hade mycket avokado och färsk inlagd ingefära i kylskåpet o det blir dåligt snabbt, så nu blir det sushi. Gott som fan!


Toys´r us

Läste förra veckan om att det hade funnits en skimningsutrustning på Toy´s r us kortläsare i Malmö och idag läste jag att samma sak gällde i Kungens kurva. Jag var ju där i förrgår så jag blev lite nervös om det hade drabbat mig. Kollade nyss mitt konto och det verkar som att alla mina pengar är kvar där, än så länge iaf. Vad jag inte fattar är hur fan de gör för att ta sig in i butiken o fixa allt det där, det måste ju vara nåt insiderjobb. Snart tänker jag sluta betala med kort och gå o hämta ut pengar på banken som förr i tiden!

Annars en ganska rolig grej. På kursen som jag går på, går även en kvinna 38 år som är från Turkiet. Hon har bott här i 13 år, men kan inte svenska så bra och är jättedålig på datorer. Nu har det blivit så att hon vänder sig till mig hela tiden för att få hjälp och jag hjälper henne så gott jag kan.
Igår sa hon "Malin, du är min äsing".
"Va?", sa jag.
"Du är min äsing"sa hon igen. "Tycker om"
"Jaha, menar du älskling?"
"Jaa, du är min älskling"!

Ha ha, ja det är ju kul att höra:)


Nyår

Sitter o funderar på vad man ska ta o hitta på till nyår. Från början hade vi tänkt fira det i Bollnäs, men Jugges moder ska till Halmstad då, så det sket sig. Nu lutar det åt att vi blir kvar i Norrbotten, frågan är bara om vi ska stanna kvar i Pite eller om vi ska ta o hälsa på lite folk ännu högre upp:) Det skulle vara skitkul att hälsa på i Kulmungi, tror det var tre år sen man var där. Ja ja, det är ju att tag kvar o det brukar lösa sig om vars man ska va. Ska klura lite:)

Nu är Jugge på sitt prescious Ikea o köper grejer till jobbet. Undrar om han köper nån julklapp till mig å...hade varit trevligt. Nä, nu ska jag ta o slå in lite julegaver så det blir gjort. Det är mkt som behöver göras innan vi åker norrut.

Byta vatten i akvariet
Slå in julklapparna
Skicka julkort!!!Shit, hinner nog inte i år:( ska postas senast imorrn...
Städa lägenheten så det är kul att komma hem sen igen.
Packa resväskan (det värsta av allt, är jättedålig på att packa)
Städa ur bilen
Göra klart lite uppgifter från kursen
Bränna nya skivor till bilen (är skitless de gamla)
Ev bränna en skiva med bilder o videor morsfars ska få
Köpa julklappar till Jörgen
Hinna hälsa på Juges farsa o lämna julklappar
m.m. , m.m....

Lusselelle

Snart tar jag ut min fjärde och sista plåt med lussekatter:) De är så goda när de är nybakta åsså luktar det gott i läggan ända tills imorrn:)
Nu ska vi provsmaka dem, samt käka pepparkakor, ska bli gött...


Egoist?

Egoist, vara eller icke vara? Det är frågan...

Utomlands?

Jag fick veta idag att jag kommer att vara ledig ganska länge under jul o nyår, 20dec till 12 januari. Då slog det mig att kanske...kanske man skulle passa på att åka utomlands:) En kortis nånstans. Skita i att köpa julklappar till varann och istället bara dra till ett varmare och roligare klimat efter nyår. Fan, vilken bra idé! Ska kolla på nätet nu och se om det kan finnas nån resa kvar:)
Jag o Jugge har ju aldrig varit utomlands tillsammans o så har vi presentkort på resor båda två:)

Hermods

Ni kanske minns de där brevkurserna som fanns förr i tiden som hette Hermods, där går jag nu via arbetsförmedlingen. Nu är det nästan inga brevkurser kvar utan folk studerar i deras lokaler osv. Själv går jag något slags coachning mot att söka jobb. I början trodde jag att det skulle vara som nått vuxendagis man varit på förr, men jag tror minsann inte att det är det denna gång. Personalen där verkar vara seriösa och kunninga och inga avdankade föredettingar som det har varit tidigare på typ Datorteket. Fast hon som har hand om administrationen där ser ut som Alexis i Dynastin (minns ni? Hårburr som en krullig toaborste och krigsmålning). Jag har bara sett en till kvinna som ser ut som henne innan och det är hon som jobbar på Presenten i Piteå (om hon nu är kvar där):)

Ja ja, whateverrrr....

Den hårda pitebon

+15C
Det blir inte varmare än såhär i Pite, så vi börjar här. Stockholmarna tar på sig mössor, vinterjackor och handskar. Piteborna solar.

+10C
Göteborgarna försöker förgäves starta upp centralvärmen i sina hus. Piteborna planterar blommor i trädgården.

+5C
Malmöbornas bilar vägrar starta. Piteborna cruisar i en Volvo 240.

0C
Destillerat vatten fryser. Vattnet i Piteälven blir lite tjockare.

-5C
Folk i Skåne håller på att förfrysa. Piteborna grillar den sista korven före vintern.

-10C
Gävleborna sätter på värmen i sina hus. Piteborna tar på sig en långärmad tröja.

-20C
Stockholmarna flyr till Mallorca. Piteborna slutar fira midsommar, hösten har kommit.

-30C
Folk i Malmö dör av kyla och försvinner från jordens yta. Piteborna börjar koka spriten inomhus.

-40C
Stockholm krackelerar sönder i kylan. Piteborna köar vid den lokala hembrännaren.

-50C
Isbjörnarna börjar evakuera Nordpolen. Luleås F21 flyttar sin vinteröverlevnadsutbildning till senare i väntan på riktigt vinterväder.

-60C
Piteälven fryser. Piteborna hyr en Arnoldrulle och stannar inne.

-70C
Den falska pitebon flyttar söderut. Piteborna blir frustrerade eftersom det inte går att lagra brännvinet utomhus. Luleås militära F21 drar ut på överlevnadskurs.

-183C
Mikroberna i maten överlever inte. Renarna klagar över att mjölkarnas händer är kalla. Spritkokaren lägger av.

-273C
All atombaserad rörelse stannar. Piteborna börjar säga till varandra "Helvete, vad kallt det känns ute idag".

-500C
Helvetet fryser till is. Norrbotten förklarar sig självständigt!

Ha ha ha ha ha ha ha ha ha:)

Jag tror jag garvar ihjäl mig! Nu ringde de äntligen från bilblioteket i Fruängen angående utställning. Jag visste att det var lååång kö på att få ställa ut, men det här är ju skrattretande:) Så alla ni där ute...se till att ni har en lucka ledig så ni kan komma och titta på mina tavlor någon gång mellan den 5 och 25 juni....... år 2010!!! Ha ha! Ja jävlar, då har jag iaf tid på mig att måla:)

En daaag på Öööstermaaaalm

Idag blev jag väckt från en jäkligt konstig dröm. Jag drömde att jag o Jugge skulle gifta oss, ha ha, och allting gick fel. Jag hade inte sminkat mig, hade skitful röd klänning o rosa pumps med ljusblåa strumpor i. Hade inte hunnit sätta in linserna så jag hade mina fula glasögon på mig. Vi var försenade och alla väntade. Precis allt gick fel. Jag antar att den här drömmen betyder att jag inte är redo för giftermål, vilket jag redan visste:)

Ja ja, det var Jugge som ringde och väckte mig o det var tur, jag hade försovit mig. Vi skulle ju köpa den där fisken idag och eftersom Jugge skulle iväg på nåt grejs med jobbet ikväll så var det bråttom. In med linserna o så var det bara att åka, jag hann inte äta nån frulle. Så klart var det mycket trafik och det tog ett bra tag innan vi var på Östermalm där saluhallen ligger. Jag sa åt Jugge att dumpa mig där o så åkte han vidare.


Jag känner mig så fiiiin som är på Öööstermaaalm...ooooh:)

Det var skitsvårt att bestämma mig för vad jag skulle köpa. Lutade lite åt löjrom ett tag, men det var förjävla dyrt 255kr/hg så det fick vara. Istället köpte jag 4 hg tonfisk för 210 kr (inte billigt det heller) och för de resterande 190 kronorna blev det lax som man kan ha till sushi. Han var så snäll så han delade upp laxen i två bitar och vakumförpackade dem:)

Jaha, kul att se lite av Östermalm men jag trivs inte riktigt där så jag åkte till slussen och gick till Götgatsbacken som jag älskar.
 
En liten rulltrappa på vägen:)

Där blev det lite julklappsinköp. Jag har tre syskon och vi drar typ lott om vem som ska köpa till vem och i år ska jag o lillbrorsan byta. Resten av syskonen ska man köpa en symbolisk grej för 50 spänn vardera till, så det gjorde jag idag så det är klart o betart!

I love it!

Jag hade från början tänkt köpa en massa Hello Kitty prylar till Sannis i den här butiken men det blev annat istället. Kanske jag shoppar här till hennes födelsedag.

Det är så mysigt att gå här tycker jag av någon anledning. Synd bara att det var så tråkigt väder, annars hade jag gått lite längre på stan. Började dessutom bli hungrig så därför åkte jag hem till Fruängen igen o till Greken.



Köpte som vanligt Souvlaki kyckling med klyftpotatis. Tog med mig det hem, gott gotti gott gott:)


Sådär, nu har jag lagt upp bilder så det räcker för hela den här månaden. Höres! Boris boris!

Julgardiner

Nu har jag nästan pyntat klart allt. Köpte julgardiner för halva priset på hemtex, de funkar:)
Annars har jag bakat kakon idag, supergott. De är inte lika goda som min farmors men de duger. Godast är de nybakade o varma med smör som smälter och ost på det...mmm...
Imorgon ska jag nog baka lussebullar och göra knäck, får se hur det blir med det.

Kom på idag att vi har ett presentkort på www.lisaelmqvist.se  , 400 spänn! Det går ut imorgon (4 dec) och jag tänker inte bara kasta bort 400 kr så det lär väl bli att man åker dit o handlar, kanske lax så vi kan göra egen sushi, eller kanske hummer (har aldrig ätit det). Shit, vad ska jag köpa? De har så mkt.

Nu ska jag sussa, höres!

Länge sen jag skrev

Jag har inte orkat skriva på några dar. Har varit helt slut. Jag var hos läkaren idag och kollade hur Remicade har fungerat. Det var goda nyheter, det ser bättre ut. Inge blod och det är superbra! Har fortfarande inflammation men det ser betydligt bättre ut!!! Frågade läkaren varför jag var så trött o hade ont i leder o sånt och då sa han att det inte var så konstigt eftersom jag har varit sjuk nu i över ett år, men att han trodde att det hade börjat vända nu:) Mina blodvärden var inte i topp så jag ska börja äta järntabletter o se om det gör mig piggare.

Annars så känns det som att mitt liv sakta men säkert är på väg tillbaka till en normal människas igen. Jag fattar inte hur jag har pallat med det senaste året med allt vad det har inneburit. Det är först nu som jag inser hur jäkla jobbigt det har varit. Sjukdomen syns ju inte utanpå, men känns desto värre inuti.
Vilken frihet jag har nu känns det som, jag kan gå på stan, promenera ute, funderar till och med på att börja träna på gym. Såna där vardagliga saker (som man annars tar för givet) kunde jag inte göra utan att planera in i minsta detalj. Jag är inte helt återställd men jävlar vilken skillnad det är nu!

Jag funderar t o m på att åka UTOMLANDS!!!

RSS 2.0