Valborg

Ikväll har vi grillat, gott!!! Steg upp halv sex som jag gör nu varje vardag så jag var lite sliten o trött då jag kom hem så jag orkade inte gå o se på nån brasa i år, men däremot så slinker en o annan öl ner ikväll...gott de med. Kanske Lena o Patrik dyker upp senare, skulle vara roligt.

Jag är så lycklig just nu! Det är helt otroligt vad ett arbete kan höja ens humör. Jag trivs så otroligt bra på jobbet så jag har inte ens ångest på söndan inför måndan då jag måste upp tidigt. Jag kan inte förstå dem som tror att arbetslösa inte vill jobba...arbetslöshet SUGER BALLE GANSKA HÅRT. Finns inte många fördelar med det. Det enda är väl att man får sova hur länge man vill på morgonen. Jag har löneförhandlat i veckan oxå och jag blev nöjd:) Jag har ju provanställning i 6 månader och om de vill fastanställa mig sen så ska vi förhandla igen:)) Livet e gött!!

Hoppas att jag tycker det är lika roligt att gå till jobbet om ett halvår, eller så kanske jag bara är inne i "smekmånaden" nu...

Trevlig Valborg på er alla! Kram

Snart dax att rösta

Den 17 maj är det dax. Jag tror jag vet vilket parti jag ska rösta på men är ännu inte helt hundra på det. Måste läsa på lite mer. Funderar på att gå på valdebatten på söndag. Problemet är att alla partierna vet var skon klämmer och därför säger typ nästan samma saker i sina valprogram. Det gäller att ta reda på vilka som talar sanning och vilka som bara fläskar. Svårt det där.
Såg även att en viss person som jag tyvärr är släkt med kandiderar. Han gör det lätt för mig att i och med det inse att det parti han står för kan kastas i soporna redan nu:)


Påsken

Kom på att jag bara köpt fröpåsar för sallad o sånt o det kan man vänta med ett tag att så. Jag hade inga blomfröer heller så det blir inget av det idag, får köpa sen.

Tänkte att jag skulle berätta hur vi hade det i påsk istället.

Vi flög ju dit onsdagen den 8 april och landade kring 10 i Luleå, Kallax. Farsan kom o hämtade oss. När vi kom till Pite åkte vi direkt till en Statoil dieselanläggning som ska läggas ner, så Jörgen hade i uppdrag att fota den så det gjorde han. Sen åkte vi hem o käkade renskav:) Efter det så var det inhandling av påskmat o annat vi skulle ha till fjällen. Kring 16 kom Sanna o Thea toll morsfars och vi åt pannkaka. Jag hade köpt dem varsin gosedjursväska med godis o annat i istället för ett traditionellt påskägg och det uppskattades:)

Sanna åkte till stallet och när hon kom tillbaka fick hon sin försenade födelsedagspresent. En baddräkt, en neccessär med innehåll och ett löfte om att åka till Piteå Havsbads Äventyrsbad efter vi varit i fjällen.

På Skärtorsdagens morgon kom vi oss iväg i en fullpackad bil.

Ett riktmärke längs vägen (den berömda tallen). Nån som känner igen sig?:)

Vi har stugan i Arjeplogsfjällen. Ca 3 km innan man kommer till Arjeplog svänger man höger mot Stenudden. Sen åker man ca 2-3 mil innan man svänger in på en jäkligt segdragen väg, mestadels grus i ungefär 6 mil innan man slutligen når Örnvik där vi har våra skotrar hos Tjolle, farsans kusin. Bilvägen tar även slut här så nu är det skoter som gäller:)


Här ser ni mor, Jörgen o farsan. Jag tror förresten i skrivande stund att morsfars åkte dit igår igen:)


Västerfjäll, ca en mil med skoter från Örnvik. Farfars födelseplats. Det finns även ett litet kapell där, mycket fint.



På väg...
till...
MIN ABSOLUTA FAVORITPLATS PÅ JORDEN

Finns inget bättre ställe.


Våran fina järnspis.


Tänk om man kunde vakna upp till den här utsikten varje morgon...

Blev många bilder det här. Tror att jag fortsätter lite senare...

Tur man är stark:)

Ja jäklar, å envis som en åsna!

Fick för mig att jag skulle köpa jord (så jag kan plantera mina frön) så jag cyklade ner till Fruängens centrum. Handlade lite grejer på Vi först, åsså godis på videobutiken (de har godast). Sen hittade jag jord på Konsum, en 50 liter säck. Fyyyy faaaaan vad tungt det var att bära allt det där till cykeln. Sen kom jag på att jag skulle köpa hem pizza också. Det blev lite bängligt att leda cykeln med alla grejer kan jag säga. Detta gör jag inte om, men det gick! Det värsta var nog att bära upp allt (tre trappor) till läggan. Ville inte gå i omgångar så jag slet som fan o var alldeles anfådd när jag kom upp:)

Nu är pizzan uppäten och jag ska väl ta o sätta igång med fröna så det blir gjort.

Yes!

Idag fick jag veta att min praktik (som slutar den 10 maj) kommer att övergå till en 6 månaders provanställning! Det känns helt underbart. Jag stortrivs där. Ska löneförhandla nästa vecka och jag ska vara hård;)

Detta är ett steg närmare en stuga. Vi håller på att spara till en men vi vet ännu inte vars den kommer att ligga. I Bollnäs, mittemellan Bollnäs o Sthlm, i Pite eller 5-10 mil från sthlm. En stuga kommer det att bli förr eller senare om vi ska fortsätta bo här. Helst skulle jag vilja ha ett sånt där torp som Lena o Patrik har för det är så jäkla fint o mysigt:) Hoppas vi kan komma dit i midsommar i år igen:) *blink*blink*

Idag tog jag mig i kragen
och pallrade mitt feta arsle till gymmet. Det var riktigt skönt att träna igen. Har inte tappat så mkt som jag trodde då jag rör mig mkt på jobbet o det var ju som bra.

Dålig på att skriva

Nu måste jag skärpa mig o bli bättre på att uppdatera mig på bloggen. Iaf bättre än Eva;)...puzz:)
Jobbade över igår så det blev ingen träning. Idag iddes jag helt enkelt inte...nu är det kanske 2 veckor sen jag var på gymmet, har lite dåligt samvete för det, får se när jag kommer mig iväg.

Annars händer det inte mkt i helgen vad jag vet. Jugge ska bowla med jobbet på fredag så då vet jag att man inte lär se röken av honom förrän lördag. Funderar på om jag ska ta o så lite blomfrön då, det börjar ju va dax för det. I år ska jag ha FULLSMOCKAT på balkongen! Jörgen får säga vad han vill:) Ska på Zetas trädgård här framöver nån dag, de har ju byggt ut o grejat där så det är säkert skitfint nu:)

Hallå!:)

Hej hej, hallå!! onsdag kväll kom vi hem till sthlm igen efter en skön påskvecka i fjällen. Tänkte skriva mer om det en annan dag för snart ska vi iväg till Bollnäs. Ska bli så kul att se mina kattungar igen! Saknar dem, fast jag måste erkänna att det varit skönt oxå att få slippa katthår och ta bort kattbajs i lådan i nån vecka:)

Idag och igår har jag jobbat och det funkar skitbra. Börjar vänja mig vid att kliva upp halv sex. Vi hade ju inte direkt sovmorgon då vi var i fjällen heller.
Somnade klockan 19 i går:( då är man trött:/ Men nu känner jag mig utvilad. Nu måste jag packa! Puss


Jag längtar

Jag har varit jäkligt dålig på att skriva här på senaste tiden. Har jobbat o då har jag varit gode trött. Men nu är jag ledig 8 april till 15 april. Imorgon åker vi till Pite och på torsdag drar vi till stugan. Ska bli så himla skönt. Lillebrorsan o hans tjej kanske också följer med denna påsk:) Jag längtar efter:

1. Köra skoter
2. Köra lite mer skoter
3. Tystnaden
4. Naturen och vidderna
5. Hugga ved
6. Grilla

Sen längtar jag såklart efter all den goda maten vi brukar äta. Maten är 10 gånger godare där än hemma. Korv med mos kan tex vara en riktig festmåltid där:) Jag längtar också efter att träffa alla. Fisketävlingen vi brukar ha (som jag brukar förlora för jag kör hellre skoter). Ligga på kvällen o lyssna på Karlavagnen (P4 enda kanalen vi får in på radion). Borsta tänderna ute på bron på kvällen o det är kolsvart ute, stjärnklart o det enda man hör är riporna som låter som bara de kan:) Jag längtar till och med efter att sitta på vårat utedass med öppen dörr o filosofera med världens bästa utsikt framför ögonen (bara det inte är 37 minus som det var förra påsken)...

I år ska min "kära" (not) faster Majbritt, Sune och min farbror Hasse vara i Pieskeheure över påsk. Får se om vi träffas. För pappas skull vill jag det, de är ju ändå hans syskon. Hasse har jag inget emot, men däremot den andra... men jaja, vi får som sagt se. Skulle vara roligt att komma in i Pieskestugan igen, var där mycket som barn. 

Annars så brukar jag, farsan o Jörgen vilja fara ut på äventyr:) Vi funderar på om det blir läge, att köra till Mavas. Det vill jag verkligen göra. Har varit där nån gång när jag var barn. Kommer inte ihåg hur det ser ut där, men det kanske man kommer ihåg när man ser det igen. Hoppas mamma vill följa oxå. O brorsan o tjejen om det blir att de följer med till stugan. Vi får se hur det blir. 
Nu ska jag packa. Vi ska upp tidigt imorrn. Flyget går 08.35! Puss på er alla o trevlig påsk!

                                                                                                       


Solen skiner...

Jag har riktigt roligt på jobbet:) Trivs superbra! Känns som att vi känt varann längre än en vecka. Det är jag, Inger, Niklas, Viktor och Lennart (ibland Krister) som jobbar ihop förutom all ICA personal.

Om nån sett "Den rätte för Linda Rosing" så kanske det är lite intressant att veta att han (Hugo) som "vann" är Lennarts lillebror. Jag kan ju berätta att de inte är tillsammans om ni inte redan gissat det och att de gjorde slut redan på den där weekenden de hade på slottet. Oväntat va?!:) Ja herregud...

Nu ska jag ta o röja lite här hemma medans Jörgen är på jobbet o tvättar bilen.

Imorrn bär det av till Bollnäs, ska bli skönt att komma bort lite. Innan vi åker ska Mini få den sista vaccinationssprutan. Det blir på Mälarhöjdens veterinärklinik tyvärr. Jag orkar inte tjorva, hon måste ju ha sin spruta så... Men efter den så kommer jag inte sätta min fot på det där stället igen.

Ja ja, nu ska jag
stääääädaaaa.............................................................................................men bara lite:)

RSS 2.0