Snart i Pite

I lördags åkte jag o J in till Slussen. Det var nån fest som ett mcgäng hade i ett garage/festlokal. Vi blev inbjudna dit. Det  var jätteroligt där med liveband o en öl kostade bara 20 spänn:) Det som min kväll däremot kom att handla om var att vara så pinknödig hela tiden. Hahaha. Det fanns EN toa där o det kändes som att man stod i toakö hela tiden. Men kul var det!

Annars så längtar jag till imorgon. Då bär det av mot Bollnäs för övernattning, sen åker vi mot mitt älskade PITEÅ. Ska bli sååå skönt att komma hem o träffa alla. Igår lämnade vi katterna hos J´s pappa, saknar mina kattungar redan men det är bättre för dem att vara där än att åka bil så långt.

Idag ska jag hämta ut mina linser på Synsam, packa o städa lägenheten så man inte kommer hem sen till en ostädad lägenhet. Sen måste jag bränna lite nya skivor till bilen oxå...kom ihåg...kom ihåg...

God jul o gott nytt år!

Lite(n) trött på att jag tar kort.


Ahh men vafan..Fota klart då!



Gäsp..



Håller hon på fortfarande?!



Vad säger du Mini...



Jag ids då it nå mer...



Nu borde hon ju fatta eller hur?!

Helgen som var

Det var skönt att komma till torpet, var ju inte där helgen före. Men det var kallt där. Som mest var det -16C. Bara att elda på:) Skotta fick man göra oxå. Tycker det är lite småkul faktiskt.



Men jag vet att det inte kommer att vara lika kul i längden, det är ju en gode stor tomt vi har. Uppfarten och plats för bilen samt gångar till dass, torp, vebon...dit lär man ju skotta. Man ska ju inte överdriva. Tur att bonden som bor i närheten är så snäll att han skottar vägen förbi oss så vi tar oss till vårat torp. Han skottar där då o då ändå pga att det finns ett jaktställe ovanför oss. Han ville inte ha någon ersättning för det heller, men nåt ska vi väl hitta på:)

På lördagen fick vi för oss att vi skulle ta o gå o försöka hitta den där genvägen som alla där pratar om som ska gå nånstans genom skogen. Vi hade tittat på kartan på nätet innan litegrann o sett att det skulle gå en väg. Ha ha, säger jag bara. Det gör jag inte om. Isåfall ska nån som verkligen vet var den går, visa exakt var den går. Det var svårframkomligt kan jag säga. Tur vi hade glögg, mandariner, pepparkakor o lussekatter med oss:)



 
Så här glad blev jag då vi äntligen kom ut på andra sidan till den riktiga vägen:)))


 
Ett annat torp vi såg på väg hem. Mysigt.

Sen på kvällen gjorde vi skitgod mat. Lammstek i ugn med rostade potatisar o en svingod vinsås. Man måste ju laga nåt gott till premiärturen av våran nya ugn:)
   MUMS


Jättegott vin (till vänster) som vi drack till maten. Vinet till höger gjorde jag såsen av.

På fredagen var vi ute o högg ved, slöade, var ut o gick, tog lite kort mm
 

    



 
 

På ovanvåningen finns det två dörrar till två kattvindar som var igenspikade och igentejpade. Vi har dragit oss för att öppna upp dem eftersom vi hört att det skulle finnas fladdermöss där inne. Men nyfikenheten slog till så vi öppnade upp där den här gången. Spännande! Jag blev positivt överraskad. Det var ju jättemysigt där inne o inga fladdermöss alls eller spår av dem heller:)
 
Den till vänster.
Och den till höger.
  
Blir bra att ha som förråd eller klädkammare:) Får se vad det blir. Vi tänkte börja renovera ovanvåningen efter nyår.

Helgen 26-28 november

Jugge fyllde år i måndags (läs 29 nov) och en måndag kan man ju inte direkt hitta på så mkt. Alla är trötta efter jobb osv, så jag överraskade honom på torpet i helgen. Vi åkte dit på fredagen och tog det lugnt. Jag förberedde smörgåstårtan med fyllningen så den skulle safta till sig till lördagen (hade bakat en egen tårtbotten hemma innan). På morgonen klev jag upp tidigt och skottade gården, det hade snöat gode mycket. Sen satte jag igång och dekorerade tårtan.

Sen vid tolv gick vi ut och städade i snickerboan, det hade snöat in där så det behövdes. Kring 14 då vi var ute på gården såg Jugge att det kom en bil...Vafan, det är ju morsan!:)

Han blev jätteglad när Eva och Janne kom. Jag har haft jättesvårt för att inte berätta att de skulle komma:)

Lite bilder från helgen

  

  

Dessutom vill jag tipsa alla de som gillar glögg och lakrits. Den här glöggen är jättegod tycker jag:


Julklappar och andra funderingar

Jag tycker att det är roligt att köpa julklappar. Kan inte förstå varför man köper om man inte tycker det är kul, då kan det lika gärna vara. Det tappar lixom sin mening om det bara ska vara ett hemskt stressmoment. Fast jag förstår barnfamiljer som känner pressen att de måste köpa det o det o det. Så är ju samhället idag tyvärr.

Jag håller på att slå in julklapparna nu och det är halva nöjet, skitroligt:) Speciellt till mina två små gullhönor till syskonbarn. Jag vet att de kommer att få många julklappar men jag kan lixom inte låta bli att skämma bort dem ännu mer, bara för att det är så kul:)

Det är en speciell jul i år. För några månader sedan visste ingen om min älskade pappa skulle vara med oss denna jul. Jag tackar alla höga makter, läkare, sjuksyrror, mediciner, forskning mm för att allt gick så bra som det gjorde till slut. Jag har först nu börjat förstå vad som har hänt och jag är så tacksam. Ska bli skönt att få träffa hela familjen till jul, att alla samlas igen:)

RSS 2.0