Pite

Så var man då äntligen i Pite! Landade kring 22.30 (efter en som vanligt jobbig flygresa för mig) och pappa hämtade oss på flygplatsen.
Idag blir det att handla allt som ska handlas till fjällresan och packa o sånt. Petra är i Sunderbyn, hoppas det blir bäbis idag. Jag ska även vara med Sanna idag och vi ska tydligen hoppa hopprep:)

Annars så tycker jag att påsken är jävligt sen i år, undrar lite över hur isarna kommer att vara, om det är mycket vatten. Blir till att gasa på som fan då o hoppas på det bästa! Älskar att köra skoter o älskar stugan:) Ska bli så himla skönt att komma dit! Längtar verkligen.

Micrommata virescens (svenskt namn: 'grön bladspindel').

När jag ändå är inne på äckliga kryp, så hittade jag denna på en trädgårdsstol i lördags. Huvva!


Tror att det är en Micrommata virescens. Har sett en sån en gång tidigare i Kulmungi (Tornedalen) när jag plockade maskrosor så den verkar finnas i hela landet.


Den här lilla krabaten satt o solade. Vet inte riktigt vad det är, en skalbagge av nåt slag.

Första fästingen

Vi har varit i torpet i helgen. Underbart, skriver om det senare. Det som inte är lika underbart är att fästingarna har vaknat till liv! Självklart upptäcker jag en jävel som sugit sig fast på MIG! Hatar dem! De är så jäkla äckliga! I rena paniken drog jag bort den för snabbt så halva skallen sitter kvar. Har petat med en nål o pincett så det började blöda, men fick inte bort den. Nu får jag väl borrelia o infektioner o allt. Precis vad jag behöver.


Sockerberoende

Jag har nog varit sockerberoende i hela mitt liv. Så fort jag försöker dra ner på sötsaker så blir jag riktigt irriterad. Minsta grej kan få mig att bli skitarg. Nu i veckan har jag försökt äta nyttigare, o det dåliga humöret kommer som ett brev på posten.
Godis, kakor o sånt är ju så himla gott!! Jag vet att det är mkt socker i mat man äter oxå men det orkar jag inte tänka på nu. Nu är det bara sötsliskiga saker jag ska försöka trappa ner från. Ingen läsk på vardagarna (inte ens Cola zero trots att det ska vara sockerfritt, fast det är nå fuffens med det tror jag), inget godis, ingen glass, inga kakor, ingen choklad. Hur ska detta gå? Stackars Jörgen som måste leva med mig:/


Vår

Kom precis in efter en timmes promenad. Ser våren överallt. Knoppar som är på G på en del buskar o träd, vårblommor, gruset som är bortsopat från vägarna, folk som börjat på sina trädgårdsprojekt mm. Underbart!


Torpet 8-10 april

När vi åkte mot torpet på fredagen hade det svämmat över längs vägen. Har tydligen varit ovanligt mycket snö detta år.




Sen är det ju lite roligt att man själv får välja vilken hastighet det är som gäller på vägen:)


Det var helt underbart att komma till torpet denna helg. Snön hade smält bort på många ställen och olika sorters lökväxter hade börjat kika upp. Det är verkligen vår nu! Tyvärr blåste det som satan så det gick inte att elda upp ris, men det fanns en massa annat att pyssla med  i trädgården. Vi krattade, plockade, sågade, klippte, knipsade mm. Några träd utanför vår tomt hade blåst ner så det lär ju ha varit värsta stormen tidigare.


Nedanför fönstret har jag planterat tulpaner. De har börjat komma upp:)



Så himla härligt att se alla blommor som blommat upp!

Jag tror att vi snart kommer att få en massa blåa blommor oxå, har sett lite skott på det!
Spännande att se hur det ser ut till helgen. Tänk om man kunde bo där, iaf under vår/sommar/höst.


Rådjur på ängen mittemot. Söta, bara de inte äter upp mina blommor...Jörgen har även sett tranor:)


Mini älskar oxå torpet:)







Snödroppar.


Spännande att se vad detta blir.


Grilla är obligatoriskt.
Nu längtar jag tills vi kommer dit igen. Det händer så himla mycket under våren, svårt att hinna med.


Vägmöte o torpet 1-3april

På fredagen hängde jag med Sparran i stan. Mycket trevligt! Blev att vi for lite senare till torpet på grund av det.
Vi kom till torpet kring 20 tror jag och eldade dumt nog i köksspisen. Det rök in utav bara helvete. Ibland blir det en fuktspärr i skorstenen som gör att röken dras in stället. Inte kul!

Så fredagen spenderades med att vädra o försöka få ordning på spisen. Eldade desto mer i kakelugnen som är kanonbra. Började känna mig sjuk oxå. Seg.

På lördagen hade vi vägmöte med grannarna kl 10. Kom inte hem förrän 12. Kände mig dålig och vilade hela dagen. Orkade inte göra nåt förutom att laga mat. Det blev grillad lax med pommes duchesse.

På söndagen ville jag bara hem, brukar aldrig vilja det annars. Hostan o förkylningen hade brutit ut. Hatar verkligen att vara sjuk. Man blir så orkeslös. Vi åkte hem redan vid tvåtiden.




Mina älsklingar:)


Ser kanske inte så gott ut, men det var skitgott!

Stora Enzo har stökat ner hela skogen. Ser förjävligt ut.




Lär väl bli att vi får ta o rensa upp lite själva, iaf runt våran stugtomt.


Torpet 24-29 mars

    
Snön hade äntligen rasat ner från taken:)


   
 Det är så mysigt att elda på kvällarna:)



Jag var på torpet ensam onsdag till fredag kväll. Det gick jättebra. Jag beskar våra hallonbuskar, två svarta vinbärsbuskar, bakade bullar, tog det lugnt. Hade det härligt.

Jugge kom på fredag kväll. Eftersom det var så fint väder var vi utomhus hela tiden och högg ner träd, brände ris mm. Renoveringen inomhus fick vänta till bättre tider. Både jag o J är spyless renovering just nu.

 Här vilas det!:)

    
Jäklar vad mycket ris det blir av ett enda träd.

 
Här ser man hur dåligt de nedersta grenarna mått. Träden har nästan inte fått nån sol. 
   
Ska man elda så är en brandsläckare nära till hands väldigt bra. Jäklar vad det ryker och sprakar av granbarren.
 
  
Grillade korv till lunch, sååå gott.
 

Askan som blev kvar sen vi släckt allt. Den ska jag sprida ut sen i trädgården.


Noskapin

Fy i helvete säger jag bara. Igår kunde jag inte somna förrän 06.30 för att jag hostade o hade mig så inatt hade jag tänkt få sova (trodde jag). Jag tog en tablett Noskapin som ska vara bra mot tillfällig rethosta. Det stämde, men jag vaknade lik förbannat efter 2,5 timme (kl 02.45) av att jag hade så jävla ont i bröstet o magen. Det har fortfarande inte riktigt gått över o jag kan omöjligt sova nu. Fan vad det gör ont!
Jag ska ALDRIG mer ta den medicinen, hellre hostar jag så att jag kräks. Biverkningarna ska aldrig vara värre än vad man tar medicinen mot, då får det vara för min del. AJ, AJ....


RSS 2.0